Kultūrininkai valdė nuo seno

>> 2008 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Šiandien esu nusiteikęs linksmai ir optimistiškai, nors būsimoji Vyriausybė, tiksliau - jos planus pranešanti žiniasklaida, mano galva, jau neadekvačiai uoliai kalba apie taupymą.

Tačiau parašyti noriu apie būsimą Seimą. Nemažiau madinga tema už diržų veržimąsi šiandien yra pašaipos, ką veiks naujieji parlamentai Antanas, Asta Baukutė ir panašūs. Bet man šiandien šovė išganinga mintis - juk tokie politikai puikiai atitinka lietuvių charakterį.

Mūsų tauta nuo seno negalėjo viso laiko ir jėgų skirti savo kultūros puoselėjimui, nes nuolat teko galvoti apie valstybės reikalus. Pavyzdžiui, LDK laikais talentingiausi žmonės turėjo kardu ginti Lietuvą nuo kryžiuočių ir kitų atėjūnų, o ne rašyti poezijos rinkinius. Tarp XIX ir XX amžių sandūroje bei tarpukaryje veikusių asmenybių - daugybė kultūros žmonių, pavyzdžiui, visų galų meistras Jonas Basanavičius, kuriam vadovaujant buvo pasirašytas Vasario 16-osios aktas ar rašytoja Gabrielė Petkevičaitė-Bitė, pirmininkavusi pirmajam Steigiamojo Seimo posėdžiui.

Kad ir kaip paradoksaliai skambėtų, dauguma kūrėjų-politikų tuo metu buvo populiariosios kultūros atstovai. Tokie, kaip dabar yra Inga Valinskienė ar Ezopas. Tik darbo anų laikmečio žmonės įdėdavo daugiau. Tačiau duokime ir dabartiniams šansą:)

p.s. jei kas nors pradės piktintis, kad lyginu Basanavičių su Ezopu, tai dar kartą perskaitykit tekstą arba prisiminkit, jog kadaise turėjote humoro jausmą.

5 komentarai (-ų):

scania gti penktadienis, lapkričio 07, 2008 3:38:00 popiet  

Man Baukutė tikrai atrodo išmintingesnė už Rastauskienę :)

Unknown penktadienis, lapkričio 07, 2008 4:18:00 popiet  

BSN irgi geras. Vien kad buvo peršautas pavydaus vyro....

Anonimiškas penktadienis, lapkričio 07, 2008 4:39:00 popiet  

tobulas komentaras

cgedas penktadienis, lapkričio 07, 2008 6:05:00 popiet  

Sakoma, kad į didžiąją politiką visada eina šiek tiek pačiuožę žmonės. Arba pačiuožia joje pabuvę. Taigi jeigu manytume, kad Antanas ekrane ir gyvenime toks pats, turėtume prieiti išvadą, kad tam tikra prasme jis jau patyręs:)

scania gti penktadienis, lapkričio 07, 2008 6:42:00 popiet  

Mūsų Didžioji politika - 3 milijonų gyventojų šalies lygio ;)
Todėl ir egzemplioriai įvairesni :D

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP