Pigumas vs. bendravimas

>> 2008 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Paklausyk Lietuvos radijo reklamų ir diagnozuosi: ligų metas. Neskaitant kelių įspėjimų vairuotojams nebūti girtomis kiaulėmis ar vienos kitos atsitiktinės reklamos, eteryje karaliauja vaistų ir vaistinių pavadinimai.

Porą kartų pataikęs nugirsti visą reklamų seriją suprasi, kuri socialinė grupė yra pagrindinis taikinys. Štai dvi močiutės pagautos nuoširdžiausiame pasaulio pokalbyje apie sveikatą. "Valocordin lašiukai!" - burtažodį ištaria ta, kuri jau jį gėrė, tai, kuri dabar skundžiasi prasta savijauta. "Valocordinas!" - pakartoja kita su tokiu išgelbėtosios džiaugsmu, tarsi per vieną akimirką jos sūnus būtų vedęs, duktė pagimdžiusi pirmąją anūkę, vyras prisikėlęs iš numirusiųjų, pensija išaugusi dukart, o šildymas virtęs nemokamu.

Toliau prasideda visa įdomybė. Dauguma vaistinių tinklų reklamose triūbija apie nuolaidas arba ypatingą vaistų pigumą. Tuo tarpu "Litfarma" žengia kitu keliu. Jos šūkis: "Išklausysime ir patarsime!".

Virtuoziška. Užuot kalbėjus apie kainas, kurių mažinimo mechanizmą per radiją ir taip sunku išaiškinti, akcentuojama tai, kas dažnai pamirštama, bet itin svarbu, ypač pagyvenusiems žmonėms: "išklausysime". Stebuklas, kaip tai gali padėti. Išsipasakosi apie savo negalavimus ir pusė iš jų čia pat praeis. Gali būti, jog iš tiesų sutaupysi: jei ne pinigų, tai sveikatos, nors tai, kaip žinia, tampriai susiję.

Aišku, tai tik reklama. Bet ką jūs rinktumėtės: keliais procentais mažesnę kainą ar keliomis šypsenomis malonesnį aptarnavimą?

3 komentarai (-ų):

Anonimiškas trečiadienis, gruodžio 10, 2008 7:48:00 popiet  

Cha, taip išeina, kad vaistinė rizikuoja prarasti dalį uždarbio?:)

Anonimiškas ketvirtadienis, gruodžio 11, 2008 12:05:00 priešpiet  

Netikėčiau "šiltesniu" aptarnavimu. Kažkda vienoje iš vaistinių norėjau pasikonsultuoti dėl vieno maisto papildo kitam žmogui, nors jau buvau nusipirkęs tai ko man reikėjo. tai vaistininkė man atsakė, ko čia man trukdai, tau vistiek nereikia...
Taigi renkuosi poros centų nuolaidą :)
Te per LR tai vaistų reklamų paradas :)

cgedas ketvirtadienis, gruodžio 11, 2008 12:45:00 popiet  

Tai žinoma, kad reklama ir realybė skiriasi. Juk daugybė priežasčių tam yra: vaistinėje tuo metu stovi konkreti vaistininkė su konkrečia tos akimirkos nuotaika...Bet žinutė vis tiek kitokia: "pas mus ne tik pigu, bet ir galėsite pabendrauti". Kadangi čia tu moki pinigus, tai ir bendraus su tavim bent tol, kol sumokėsi. Būsi, benami, pensininkas, kitaip gal vertinsi situaciją:)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP