Už ką norėtumėt, kad Jus prisimintų?

>> 2007 m. lapkričio 1 d., ketvirtadienis

Toks klausimas kilo ne todėl, kad šiandien ir rytoj normalus lietuvis turi galvot apie kapines. Tai man parūpo perskaičius tekstą apie žmogaus, numetusio atominę bombą ant Hirosimos, mirtį. Rašinys taip ir pavadintas (tiesa, visos apimties tekste ilgėja ir pavadinimas): "A-bomb pilot dies". Hm, norėtumėt turėt tokį vardą?

Beje, jis yra sakęs, kad nesididžiuoja nužudęs 80 tūkst. žmonių, tačiau šiaip jau didžiavosi, kad dalyvavo tokiam istoriniam įvykyje (Na, ir jį taip pat teisina tai, jog ta bomba buvo viena iš didžiausių vinių į karo karstą, taigi jis tam tikra prasme išgelbėjo daug žmonių (tarp jų ir japonų, žinoma)). Trumpai tariant, A-bomb pilot naktimis miegodavo ramiai. Tiesa, prieš mirtį pageidavo nebūti palaidotas kokiose nors kapinėse su paminklu, kad ta vieta netaptų protestuojų taikiniu.

Savotiškas gyvenimas, ką? Praskridai vieną kartą, nenatūralia liepsna sudeginai 80 tūkst žmonių, tačiau taip ir likai nesupratęs, ar tu didvyris, ar galvažudys. Nors kita vertus, tu nei tas, nei tas. Tu A-bomb pilot. Įdomu tai, kad į Mėnulį pasivaikščiot išlipo Neilas Armstrongas, o ne M(oon)-man. Lemputę išrado Tomas Edisonas, o ne L(amp)-guy.

Na, tiek to, tai tik viena iš daugybės žinių antraščių. Aj, tiesa, tikrasis jo vardas - Paulas Tibettsas, jam buvo 92-eji.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP