Naudingas patarimas: nemokami patikimos informacijos ištekliai

>> 2009 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Noriu pasidalinti labai naudingu ir nemokamu informacijos šaltiniu. Nuo 1768 metų gyvuojantis leidinys, kuris kartais vis dar pavadinimas pasauliniu standartu - Encyclopædia Britannica. Todėl malonumas juo naudotis atsieitų jums gerą pluoštą svarų ar dolerių. Tačiau enciklopedijos rengėjai, matyt, dėl konkurencijos su interneto žinynais, darosi vis lankstesni.

Tinklapių kūrėjams, blogeriams, rašytojams ir kitiems aktyviai kuriantiems interneto turinį siūlomas nemokamas priėjimas prie internetinės Encyclopædia Britannica versijos. Atrodo, kad atrankinami visi ištekliai. Be to, jeigu paliksite savo svetainėje nuorodą, ją paspaudę lankytojai pateks į visą enciklopedijos straipsnį taip pat be jokių apribojimų. Išsamiau galima pasidomėti čia.

Nors kai kurie mąstytojai teigia, kad anksčiau etalonine laikyta enciklopedija nebegali konkuruoti su Wikipedia, Encyclopedia Brinannica, mano galva, vis dar išlieka patikimesniu šaltiniu, ypač retesnėmis temomis. Tačiau nesiūlau registruotis visiems tik todėl, kad tai yra nemokama. Kviečiu iš pradžių pasvarstyti, ar jums rimtai to reikia. Jei nuspręsite teigiamai, užpildykite šią formą.

Banko kortelės duomenų ar ko nors panašaus tikrai neprašo pateikti. Tik teks šiek tiek palaukti, kol darbuotojai patikrins, ar jūsų nurodytas puslapis atitinka tam tikrus kokybės kriterijaus. Tiesa, nežinau, ar jie skaito lietuviškai ir nemanau, kad pereiti "filtrą" būtų labai sudėtinga, greičiausiai svarbu reguliarumas ir kad svetainė nebūtų reklaminė ar erotinė. Aš laukiau 2-3 savaites, kol gavau asmeninį laišką su prisijungimo duomenimis.

5 komentarai (-ų):

grumlinas trečiadienis, gegužės 13, 2009 3:30:00 popiet  

Na ką, mestelėjau ir aš prašymą leisti po jųs stepes pasiblaškyti ;)
Ačiū už nuorodą :)

cgedas trečiadienis, gegužės 13, 2009 4:45:00 popiet  

Kad tik pamačytų:)

Paulius trečiadienis, gegužės 13, 2009 6:17:00 popiet  

Britannica nemokama tapo būtent dėl milžiniško Wikipedijos populiarumo. Įdomu ar ten yra kas nors, ko negalėtum rasti Wikipedijoje?

cgedas trečiadienis, gegužės 13, 2009 6:44:00 popiet  

Pauliau, nesiryžtu vertinti, kuri iš visų pasaulio interneto enciklopedijų yra tobuliausia. Kiekvienam savo. Be to, kiekvienas atvejis vis kitoks. Tarkime, manau, kad moksliniame darbe nuoroda į Britannica turėtų didesnį "svorį" nei į Wikipediją. Kita vertus, Wikipedia kur kas dinamiškesnė. Knol - vėl kitas atvejis. Trumpai tariant, tiesiog pasiūliau dar vieną šaltinį ir pridūriau, jog tai tikrai ne visiem reikalinga.

Eugenijus I. trečiadienis, gegužės 13, 2009 7:53:00 popiet  

Britanica turi didesni autoriteta:) Tikrai jei rasai labiau profesionalius straipsnius tai gali praverst:) Man tokiam blevyzgotojui manau neverta list jiems i akis:)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP