Mobilieji telefonai - kiaulių gripo pagalbininkai?

>> 2009 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Kiaulių gripas toliau šiepia nasrus, o pati didžiausia grėsmė jam kol kas - netekti pavadinimo. Gali būti, kad virusas bus pervadintas, pavyzdžiui, Šiaurės Amerikos gripu, nes juo užsikrečiama ne todėl, kad suvalgei kepsnį.

Šis gripas, kaip ir visi kiti, perduodamas oru sklindančiais lašiukais, kai užsikrėtęs žmogus kosėja ar čiaudo. Todėl specialistai pataria, kad pirmiausia reikia susirūpinti ne mitybos įpročiais, o elementaria higiena, kurios poreikis mums įskiepijamas dar vaikystėje. Viena svarbiausio jo dalių - su muilu ar alkoholio pagrindu pagamintais plovikliais plauti rankas, ypač grįžus iš lauko.

Čia aš įžvelgiau vieną didžiausių pavojų, kuris būdingas būtent mūsų išsivystymo lygiui. Neabejoju, kad grįžę iš lauko plaunamės rankas, dažniausiai ir persirengiame drabužius, be to, nesame linkę jų laižyti ar įtemptai uostyti. Tačiau ką daryti su tokiu nuolat rankose ir prie kvėpavimo takų atsiduriančiu prietaisu kaip mobilusis telefonas ar nešiojamas muzikos grotuvas? Juk juos nešiojamės visur: ir lauke, ir namuose. O su muilu gi neplausi. Kas kartą prieš čiumpant spiritu taip pat netrinsi, nebent visi kartu draugiškai pasieksime paranojos lygį.

Wikipedia pateikia gana neraminantį atsakymą. Esą bendras gripo tyrinėjimų korpusas rodo, jog mažos viruso dalelės gali išgyventi ant stalų, telefonų ir kitų paviršių. Aišku, tai ne mokslinis medicinos žurnalas, tačiau apie šį viruso gebėjimą juk žinojome ir patys. Taigi, ką darome su mobiliaisiais telefonais?

Siūlau nepasiduoti panikai, nes visų pirma dar nepaskelbtas baisiausias pavojus, visų antra, medicina pakankamai išsivysčiusi, visų trečia, vis dėlto nesame pasaulio bamba ir visi pasaulio sergantieji žūtbūt nesitaiko atvažiuoti ir mūsų apkrėsti. Tačiau ką darome su mobiliakais?:)

8 komentarai (-ų):

Vilma ketvirtadienis, balandžio 30, 2009 3:20:00 popiet  

mobiliaką dezinfekuoti ir įsidėti į prezervatyvą. o paskui esant reikalui jį keisti. geriausia, koks nors braškinis kad būtų... su draugais vakar taip nusprendėm daryt, kai plauki baidarėm, kad iškritęs tel. nesušlaptų. o gal tiktų ir šiuo atveju nupasakotu? :)))

Eugenijus I. ketvirtadienis, balandžio 30, 2009 3:39:00 popiet  

Itariu pinigai yra vieni didziausiu ligu platintoju:) O telefono jei nenesiosi pasikabines ant kaklo tai gal tas gripas neilis i kisene pa sji:D

Petras ketvirtadienis, balandžio 30, 2009 5:34:00 popiet  

Papildant Eugenijų: telefonas - gan asmeniškas daiktas, paprastai neduodame juo naudotis kam pakliuvo. Tai jei jau aš pats nesergu, tai ir mano telefonas nebus viruso nešiotojas, o jei sergu, tai artimieji kuriem gal kartais prireikia mano telefono ir kitais būdais jau bus gavę užkratą.

cgedas ketvirtadienis, balandžio 30, 2009 6:18:00 popiet  

Eugenijau, RascalLT - taip, nedaliname, kam pakliuvo, bet kartais padedame ant stalų, be to, rankos mūsų nevisada švarios:) pinigai tai iš viso blogis, todėl, jei tik turiu galimybę, plaunu rankas po jų:)

Vilma - gera mintis:)Svarbu, kad tik kas nors girdėtųsi per gumytę:)

grumlinas ketvirtadienis, balandžio 30, 2009 9:59:00 popiet  

Nu nelabai suprantu, kodėl visi taip susirūpino farmacininkų sugalvotu "pavojumi"? Laikykimės elementarių kasdieninių higienos įpročių ir jokie mitiniai gripai mums negrės.

cgedas penktadienis, gegužės 01, 2009 12:11:00 priešpiet  

:D Jeigu taip, tai kol kas akivaizdu, kad farmacininkai krūtesni už kiaulių augintojus

punktyras šeštadienis, gegužės 02, 2009 2:58:00 priešpiet  

Pinigai tikrai nešvarus daiktas. Reikia juos išplauti.
O nuo pernelyg dažno rankų plovimo galima grybelį pasigauti. Gerai, kad žmonės tokie nevaleikos;)

cgedas šeštadienis, gegužės 02, 2009 7:21:00 popiet  

Vienu žodžiu, ligos tyko visur ir visaip:)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP