Kaip reikia sirgti

>> 2009 m. balandžio 7 d., antradienis

Valdžia demonstruoja naujus viešųjų ryšių manevrus. Patvarkė taip, kad pašalpa už nedarbingumo lapelį būtų mokama tik nuo ketvirtos ligos dienos. Tačiau tikina, jog tai ne vien dėl taupymo, bet ir dėl rūpesčio tautos sveikata. Smagu - man patinka netikėti argumentai. Todėl nusprendžiau dar pasismaginti ir pamąstyti, kaip reikia sirgti.

Patartina tai daryti įsijautus, bet oriai. Nors gauti papildomo dėmesio iš artimųjų ne pro šalį, svarbu nepersistengti. Sakoma, kad kai vyras serga sloga, jis serga vėžiu. Gal kitaip, bet ligos išsekina ir moteris. Todėl susirgėlis tikrai neatsisakys smulkių patarnavimų namuose. Tačiau pernelyg aimanuoti ir skųstis yra taktiškai nenaudinga. Ligonis, apie kurį reikia šokinėti, šokinėjančiam malonus tol, kol tvyro nebylus susitarimas, jog rūpestis yra savanoriškas. Vos tik ši iliuzija išsisklaido - finita la comedia. Kyla visokio erzelio ir sirgti tampa visiškai nemalonu.

Be to, sirgti reikia ilgai. Bent jau keturias dienas. O ištempus tiek, apsižiūrėti, kiek liko iki savaitgalio - gal visai verta dar pasiilginti mini atostogas. Keturias dienas ne tik todėl, kad pademonstruotum valstybei, jog ji gali keisti pašalpų mokėjimo tvarkas kaip nori, tau užteks kantrybės atsiimti savo. Tiesiog pravartu kartais paspausti "pauzę" amžinai skubančiame pasaulyje ir metodiškai ištyrinėti, ką TV rodo dieną, paskaityti prieš pusmetį pirktą knygą arba paklaidžioti internete ten, kur paprastai pritrūksta laiko užsukti. Per vieną ar dvi sirgimo dienas smegeninė nespėja persijungti į kitą režimą, juo labiau, kad jums ir taip sunku, nes jūs galų gale sergate!

Dar šis tas - jei nejaučiate ypatingai blogai, stenkitės turėti kuo mažiau reikalų su gydytojais. Geriausia, kad pavyktų apsiriboti tik teisinių formalumų tvarkymu. Taip sutaupysite ir daktarų, ir savęs lepinimo laiką. Galbūt sutaupysite ir pinigų. Išvengsite papildomos rizikos užsikrėsti, nes poliklinika - tai ligų šaltinis. Galėsite leisti pasireikšti savo fantazijai ir atrasti naujų gydymosi metodų. Be to, išaugs tikimybė, kad išsirgsite rekomenduojamą laiką (žr. ankstesnę pastraipą).

p.s. ar gydėtės teisingai, paaiškės tik visiškai pasveikus.

4 komentarai (-ų):

grumlinas antradienis, balandžio 07, 2009 6:29:00 popiet  

Nesilankau pas gydytojus - mano sveikata per silpna, kad galėčiau gydytis.
Tsakant, nežiūrint visų medicinos pastangų, ligonis gyvens ;)

Eugenijus I. antradienis, balandžio 07, 2009 11:15:00 popiet  

Turbut debiliskesnes valdzios lietuva neturejo:)

cgedas trečiadienis, balandžio 08, 2009 10:56:00 priešpiet  

Na, sakyčiau taip: galbūt šita valdžia blogiausia, bet parodykite man šiuo metu geresnę...

Unknown trečiadienis, balandžio 08, 2009 4:18:00 popiet  

Mano klasiokas - garsus daktaras - parodė į dangų pirštu, kai paklausiau kas geriausiai gydo.

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP