Kur dingo "Velnio advokatai"?

>> 2009 m. kovo 20 d., penktadienis

Prieš porą savaičių Lietuvos interneto padangėje nušvito dar vienas personažų duetas. "Velnio advokatais" prisistatantys psichoterapeutas Olegas Lapinas ir, kaip sakoma aprašyme, buvęs žurnalistas Audrius Lelkaitis, naujame videobloge apžvelgia, jų teigimu, svarbiausius įvykius ir taip esą kovoja su vidine ir išorine cenzūra.

Kas nematėt, štai vienas jų įrašiukų:



Prisipažinsiu, kad pradėjau juos žiūrėti dėl pačios idėjos. Bet kaip apsirengę du visuomenei neblogai žinomi veikėjai sėdi, skaito įvairiausius žiniasklaidos pranešimus ir juos komentuoja kaip užeina ant seilės. Laidelė, jeigu ją galima taip vadinti, turi vienintelį nuolatinį elementą - tokį patį pristatymą pradžioje, o baigiasi tada, kai sugalvoja A.Lelkaitis. Tiesa, trunka tiek, kiek ir turėtų vaizdo įrašas internete - dvi tris minutes. Atrodo, kad buvo suplanuotas dar vienas išskirtinis videoblogo veikėjas - katė Faina, bet ji, kaip kiekvienas normalus katinas, dalyvauja tik tada, kai pati nori.

Nė vienas iš dviejų vyrukų nėra pagarsėjęs kaip ypatingas humoro meistras. Be to, bent iš pradžių jie atrodė lengvai susikaustę, todėl vykusiai pajuokauti kol kas pavyko tik keletą kartų. Vis dėlto, kaip jau minėjau, smagiausia yra pati idėja. Postmoderni, sakyčiau. Tikras videoblogas, neva atsainiai kuriamas savo malonumui, tačiau turintis savotiškai rafinuotą potekstę. Sunku ją tiksliau apibūdinti, reikėtų žiūrėti patiems, bet trumpai tariant, "Velnio advokatai" dažniausiai palieka tokį "WTF?" įspūdį. Žinot, kai kas nors pajuokauja, tada seka akimirkos pauzė ir visa kompanija pratrūksta juokais. Bet juokiamasi ne iš pasakyto pokšto, o iš jo sakytojo. Šiuo atveju O.Lapinas ir A.Lelkaitis nebijo tapti pajuokos objektu ir tai prideda papildomos rafinuotos ironijos. Galbūt netgi tampa pagrindine videoblogo žinute.

Gaila tik, kad mestelėję keletą įrašų, jiedu dingo iš "eterio". Kita vertus, nereguliarumas taip pat turėtų atspindėti tokio stiliaus videoblogo koncepciją.

Ai, velniai nematė, pateikiu likusius "advokatų" pasirodymus.







9 komentarai (-ų):

cgedas penktadienis, kovo 20, 2009 12:08:00 popiet  

Dar pamiršau pridėti, kad ir montuojama pernelyg nesiparinant:)

Vilma penktadienis, kovo 20, 2009 1:49:00 popiet  

prajuokino šita tavo frazė: "Bet kaip apsirengę ..." pasirodo, ne aš viena dažnai atkreipiu dėmesį į apsirengimą. vienąkart šituo piliečius pažiūrėjau ir kažkaip neužkabino. gal čia nuotaikos kokios special reikia? hmmm

cgedas penktadienis, kovo 20, 2009 3:57:00 popiet  

Šiaip aš nesu nei pernelyg išrankus, nei ką, bet taip, kaip O.Lapinas apsirengęs, žinodamas, kad reiks filmuotis, nesirengčiau:) Nebent toks sumanymas.

O nuotaikos, jo, reik special. Bet iš tikrųjų vienintelis jų pliusas - kad tai pirmas toks tokiu mastu atliekamas bandymas.

Anonimiškas šeštadienis, kovo 21, 2009 2:51:00 popiet  

"WYF" momentai - taikliai pasakyta. bet vieno vaizdelio pasižiūrėjimo užtenka, kad daugiau nežiūrėtum...

Unknown sekmadienis, kovo 22, 2009 11:57:00 priešpiet  

Iš principo puiku. Bet kas gali kurti televiziją.

cgedas sekmadienis, kovo 22, 2009 3:24:00 popiet  

Tik ne visi ryžtasi:)

Vilma šeštadienis, kovo 28, 2009 12:06:00 popiet  

o va, peržiūrėjau viską :)) įdomių minčių pateikia, sakyč.
aš visai norėčiau, kad ta katė dalyvautų visuose filmavimuose. žymiai smagiau :)

cgedas pirmadienis, kovo 30, 2009 11:37:00 priešpiet  

Pritariu. Katė toks pats stereotipinis žanro elementas, kaip ir abu vedėjai:)

Anonimiškas trečiadienis, sausio 13, 2010 11:58:00 popiet  
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP