Gmail funkcija gelbės gyvenimus ir karjeras

>> 2009 m. kovo 22 d., sekmadienis

Apie techninius dalykus rašau retai, nes ne itin domiuosi. Tačiau šįkart pranešiu apie vieną pralinksminusią "gmail" naujieną - galimybę sustabdyti tik išsiųstus laiškus.

Idėja maždaug tokia. Įpykę žaibiškai sutauškinate piktą "emailą" viršininkui ar klientui, kuriame daugiau keiksmažodžių nei informacijos, bet vos paspaudę "sent" pasigailite. Arba išsiuntę bendradarbiams laišką staiga susigriebiate, jog iš tiesų visam darbo kolektyvui padovanojote nuogos savo antros pusės nuotraukas. Dar blogiau - kažką, taip sakant, nerelevantiško nusiuntėte tai pačiai antrajai pusei. Ir taip toliau. Pasėkmės garantuotos, nebent...

Nebent būsite tokie apdairūs ir aktyvuosite "undo send" funkciją savo "gmaile". Be to, spėsite ja pasinaudoti per 5 sekundes nuo laiško išsiuntimo.

Pradėti reikia prisijungiant prie savo "gmail" sąskaitos. Pasirinkite "Settings", o tada "Labs". Ten susiraskite "Undo Send" funkciją ir ją aktyvuokite. Nuo šiol kaskart išsiuntę laišką, kartu su pranešimu apie tai gausite ir galimybę spausti "undo". Jeigu esate aktyvavę klaviatūros kombinacijas, pakaks spustelti "z" mygtuką.


Tam, kaip jau minėjau, turėsite tik 5 lemtingas sekundes. Jei nespėsite, bjaurusis laiškas pakeis jūsų gyvenimą amžiams. Grąžinta žinutė keliaus į juodraščių skyrelį, kur ją galima redaguoti arba ištrinti.

Įdomu, ar ilgainiui galimybė rintis "undo" išaugs iki, pavyzdžiu, 7 sekundžių? Ir kiek gyvenimų pavyks išgelbėti?

3 komentarai (-ų):

Unknown sekmadienis, kovo 22, 2009 5:15:00 popiet  

Per 5 sek. pyktis nepraeina. Nefunkcionalu.

cgedas sekmadienis, kovo 22, 2009 5:19:00 popiet  

Dalį pykčio išlieji dar rašydamas laišką. Be to, jį sunku išmauoti mums įprastais matais. Gal siųstum tą laišką tik užėjus tam tikro stiprumo pykčiui, ir jis sumažėtų žemiau to lygio? Galų gale, gal tik tai įtūžis?:)

grumlinas sekmadienis, kovo 22, 2009 6:27:00 popiet  

Na, terminas apsigalvojimui trumpas, bet kažkokį iliuzorinį šansą suteikia ;)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP