Reklamos nežinau.lt nauda

>> 2009 m. sausio 7 d., trečiadienis


Šią savaitę baigėsi "Kačių lopšių" reklaminio skydelio kabėjimas populiariausiame Lietuvos tinklaraštyje. Matote jį kairėje. Apžvelgsiu, kokios statistinės naudos tos dvi savaitės suteikė.

Pradėsiu nuo iliustratyvaus fakto. Google Analytics duomenimis, praėjusį sekmadienį, paskutinę dieną, kai mano skydelis Nežinau.lt buvo rodomas visą parą, sulaukiau 89 unikalių lankytojų (iš viso užfiksuota 101 viešnagė). Jie užmetė akį į kurį nors įrašą 166 kartus. Pirmadienį, kai "Kačių lopšių" reklama buvo publikuojama tik dalį dienos, o po to išimta, į mano blogą užsuko tik 40 unikalių lankytojų (su pakartotiniais vizitais - 48). Jie peržiūrėjo tekstus 65 kartus. Antradienį, kai tinklaraštis buvo "švarus" nuo reklamos, jį aplankė tik 25 unikalūs vartotojai (iš viso - 27) ir žvilgtelėjo į 34 mano rašliavas. Palyginimui, žmonės, atėję per nuorodą iš nežinau.lt:

  • sekmadienį - 55 vizitai (greičiausiai per skydelį ateita 48 kartus, mat 7 turbūt užklydo skaitydami 485 blogoramą, kur turėjau garbės būti paminėtas)
  • pirmadienį - 2 vizitai
  • antradienį - 4 vizitai
Panašiai nutiko ir tomis dienomis, kai "Kačių lopšių" skydelis pirmą kartą nušvito dešiniajame Nežinau.lt šone. Startas buvo prieš dvi savaites, pirmadienį, gruodžio 22 dieną. Prieš tai ėjusį sekmadienį unikalių lankytojų buvo vos 40, o minėtą pirmadienį svečių skaičius šovė iki 104.

Bus dar vaizdžiau, jei pateiksiu, tarkime, prieš tai buvusių dviejų "švarių" nuo reklamos savaičių duomenis ir palyginsiu su reklaminguoju laikotarpiu.

Nuo gruodžio 8-os, pirmadienio, iki 21, sekmadienio, "Kačių lopšiuose":
  • apsilankė 411 unikalių lankytojų
  • buvo atlikti 533 vizitai
  • puslapiai peržvelgti 675 kartus
"Kačių lopšių" statistiką, kai veikė tinklaraščio reklamos skydelis, pateiksiu nuo gruodžio 22-os, pirmadienio, iki sausio 4, sekmadienio, be sausio 5-os, kad išeitų tiek pat dienų, kaip ir ankstesniu skaičiavimu, nors valandos gal ir nesutaps. Bet kokiu atveju, per dvi savaites:
  • apsilankė 858 unikalūs lankytojai
  • 1066 vizitai
  • puslapiai peržvelgti 1426 kartus
543 vizitai, taigi beveik 51 proc., prisišaukti per nežinau.lt. Atmetus 55 vizitus iš trijų blogoramų, kuriose buvo paminėti mano įrašai, esmė toli gražu nesikeičia. Reklama nežinau.lt sugeneravo apie pusę vizitų į "Kačių lopšius" ir padvigubino visus pagrindinius statistinius duomenimis: unikalių lankytojų, vizitų bei peržiūrėtų puslapių kiekius. Skaičiai įspūdingi nepaisant to, kad metas reklamavimuisi nebuvo idelialiausias - per šventes ir aš pats rečiau prisėsdavau ką nors parašyti, ir skaitytojai, manau, mažiau naršė po internetą.

Kas toliau? Tiesiog rašymas, mat nepaisant pagraudenimų apie blogosferos stagnaciją, žmonės, kurie rašė ir tai mėgsta, tęs savo veiklą. Džiaugiuosi, kad su Nežinau.lt pagalba apie "Kačių lopšius" sužinojo daugiau žmonių. Tikiu, jog kai kurie iš jų taps nuolatiniais skaitytojais. Sprendžiant iš RSS (per pastarąsias dvi savaites prenumeratorių skaičius nuo 70-ies su trupučiu išaugo iki 93), naujų bendraminčių jau pavyko rasti.

Dabar reikia stengtis vėl pasiekti gražiuosius skaičius be niekieno pagalbos. Aišku, tai tik gražus sakinys, nes būsiu beprotiškai dėkingas už visas nuorodas jūsų tinklaraščiuose, komentarus, paminėjimus blogoramose ir svarbiausia - bendravimą su visais.

O kol kas dėkoju Vienamtokiui už reklamos ploto suteikimą ir visas kitas idėjas, įpučiančias gyvybę lietuviškajai blogosferai.

5 komentarai (-ų):

Anonimiškas trečiadienis, sausio 07, 2009 8:40:00 popiet  

jei įrašai kačių lopšiuose liks tokio pat tono, įžvalgos, originalumo, įdomumo [na gerai, gerai, gal perlenkiau lazdą - ne visada :)] , rss neatsisakysiu.

cgedas trečiadienis, sausio 07, 2009 10:06:00 popiet  

Beje,@Rokai,o kokių temų įrašai tau įdomiausi,originaliausi ir t.t.?

Anonimiškas ketvirtadienis, sausio 08, 2009 1:57:00 priešpiet  

Sveikinimai! Aš,matyt, esu vienas iš tų naujų rss prenumeratorių. :)
Patiko man ir įrašai, ir stilius, ir išsakomos mintys, kurios iš tiesų yra įdomios, ir daugumoj joms pritariu :) Juolabiau nė mintis nekilo atsisakyti prenumeratos!

Tad kantrybės tęsti ir daugybės naujų idėjų!

cgedas ketvirtadienis, sausio 08, 2009 12:39:00 popiet  

Dėkui, @Vidai. O kaip nusigauti iki tamstos tinklaraščio?:)

Anonimiškas ketvirtadienis, sausio 08, 2009 4:43:00 popiet  

Jaučiuos nepaprastai pamalonintas :) Apie savo Blogą dar tik galvoju. Minčių, ką rašyti turiu, bet pati blogo stuktūra dar tik dėliojasi. Turiu galvoj, ką pasirinkti blog.lt, fire.lt, blog.lrytas.lt ar kokį kitą. Kokį dizainą parinkti, kokias funkcijas norėčiau jame matyti (rss tai būtinai!).
Na o kai startuosiu, jau pasirašinėsiu nebe pliku vardu, bet kartu su adresu :)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP