Paprasto vartotojo pageidavimas mobiliajam telefonui

>> 2009 m. sausio 30 d., penktadienis

Nesu kompiuterinių dalykų ekspertas. Domiuosi naujienomis gal net minimaliau nei man reikia.
Panašiai ir su mobiliaisiais telefonais. Kadaise rinkdamasis naują išnagrinėdavau visas funkcijas, bet kuo galimybių daugiau, tuo gilinuosi mažiau. Vadovaujuosi gana neracionaliu, bet kol kas nesuklaidinusiu įsitikinimu, jog visos pagrindinės funkcijos naujuose modeliuose yra. Todėl pasirinkimą nulemia viena dvi išskirtinės man patrauklios savybės, na, ir šiek tiek aparato išvaizda.

Maždaug tą pačią akimirką, kai prieš metus įsigijau šią Nokia5310, buvo nulemta, kad artimiausiu laikotarpiu neįsigeisiu "iPhone" ar panašių žaisliukų. Todėl nesiveliu į diskusijas apie protofonus ir t.t. (čia, čia, čia...- gal jau gana?).

Tačiau žinau, ko man trūksta paprastame mano mobiliajame telefone. Angliškai tai, regis, vadinama multitasking (versčiau - daugiafunkciškumas) - galimybė vienu metu atlikti kelias funkcijas.

Oj, kaip man patiktų sužaisti kokį žaidimėlį, kol mano aparatas prisijungia prie mobiliojo interneto, arba parašyti žinutę, kol jis išsaugos nuotrauką:)

5 komentarai (-ų):

grumlinas penktadienis, sausio 30, 2009 3:56:00 popiet  

Su mobyliakais (kaip ir su viskuo pasaulyje) veikia 80:20 taisyklė - t.y. 80% naudotojų tepanaudoja tik 20% galimų funkcijų, tuo tarpu 80% funkciujų teprireikia tik 20% naudotojų. Aišku, antruoju atveju lieka dar 20% funkcijų, kurių reikia tik imyžui sudaryti ;)

cgedas penktadienis, sausio 30, 2009 4:04:00 popiet  

@grumlinas

kaip visada taiklus:) tačiau įsivaizduokime, jeigu yra tokia funkcija, kuri aprėpia kitas. Tai bentjau suintensyva tų 20 proc. naudojimą:)

Anonimiškas penktadienis, sausio 30, 2009 4:49:00 popiet  

Tai, kad iPhone (bent jau 3G) nėra toks lėtas, kad spėtum sužaisti (ar bent paleisti) žaidimą, kol jis saugo nuotrauką. :)

cgedas penktadienis, sausio 30, 2009 4:51:00 popiet  

@vienastoks

taigi aš kalbu apie tokius "nesmart" telefonus kaip savo:)

scania gti penktadienis, sausio 30, 2009 8:56:00 popiet  

Multitaskingas yra pas symbas. Reikalingas dalykas, kai žaidi, ir įsireikia parašyti žinutę, kai naršai ir prireikia žodyno. Ar kai galvoji, kad neužilgo vėl žaisi, tai programą užmigdai :)
Tik su nokinėm reikia atsargiai - nei kaina, nei funkcijos negarantuoja greitumo. Greitų nokinių yra ir pigių, ir brangių. Kaip ir lėti modeliai būna ir pigūs, ir brangūs :D

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP