Dialogas su Lietuva?

>> 2009 m. sausio 29 d., ketvirtadienis

Šiandien yra grandiozinio renginio diena. Organizatoriai jį pavadino socialiniu forumu "Dialogas su Lietuva". Skamba kaip metų įvykis, nors šiaip tai kažkas, kas tarp valdžios ir žmonių turėtų vykti kasdien. Tačiau panagrinėkime, KAIP jis organizuotas.

Anot įvairių pranešimų, į Vyriausybės rūmus diskusijai su premjeru ir šešiais ministrais užsiregistravo ateiti daugiau nei 350 organizacijų ir asmenų: darbdavių, verslininkų, ūkininkų, pensininkų, neįgaliųjų, profesinių sąjungų atstovų. Kaip matome, ne visi šalies piliečiai galėjo pakliūti į salę, todėl Vyriausybė laukė ir žmonių laiškų elektroniniu paštu. Sulaukta daugiau nei 1000 klausimų. Juos taip pat esą ketinta aptarti šio forumo metu. Vėliau, žinoma, buvo atrinkti tie, kuriuos rengėjai pavadino svarbiausiais. Juk forumo trukmė apie tris valandas, o ne paras - nuo 11 iki 13:45.


Didžioji tautos dalis stebėti forumo buvo pakviesta per internetą. Deja, labiausiai išreklamuotose svetainėse internetinetv.lt ir internettv.lt renginio metu vienintelis vaizdas buvo štai toks:




O gal taip nesisekė tik man?

Vėliau vis dėlto pavyko aptikti transliaciją "Vilniaus dienos" portale, greičiausiai ji buvo perduodama ir dar keliose svetainėsė. Tačiau dalis žmonių, neradę transliacijos labiausiai žadėtuose portaluose, turbūt nebegaišo laiko. Liūdna, kad taip išėjo.

Kad ir kaip ten būtų, pačią iniciatyvą, kaip pompastiškai ji besivadintų, labai sveikinu. Nežinia, ar ji buvo sugalvota prieš garsiuosius sausio 16-osios protestus, ar po jų, tačiau pagrindas bendravimui jau yra. Juk vasario 3-osios mintingo gali ir nebeprireikti.

1 komentarai (-ų):

Unknown ketvirtadienis, sausio 29, 2009 1:22:00 popiet  

Kam reikia mitingo, tas į internetą neis.
O valdiška iniciatyva taip ir baigsis kaip visada.

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP