Adovaktų kerštas

>> 2009 m. sausio 20 d., antradienis

Adovakatai įsižeidė. Valdžia užsimojo juos rimčiau apmokestinti, todėl jie nusprendė neatlygintinai ginti sulaikytuosius per praėjusios savaites siautėjimus prie Seimo.

Nieko, žmogau, negali pridurti. Gal iš tikrųjų iš solidarumo,
dėl noro ginti demokratiją ir ugdyti pilietinę visuomenę? Gal iš tiesų tam, kad nenukentėtų nekalti asmenys. Tačiau ir keršto atspalvis pernelyg neslepiamas...

Kaip ten bebūtų, liūdina šiek tiek iškreiptos mūsuose protestų formos. Dėmesį bando atkreipti būtent tie adovakatai (sąrašas čia), kurie tikrai negali skųstis pinigų stygiumi. Kaip ir tada, kai savo nereikalingumu abejojo tie muzikantai, kurie užsienio salose turi barus. "

Ir dar būtų liūdna, jei talentingi advokatai teisme viską išverstų taip, kad kalti liktų eiliniai valdžią gynę pareigūnai, o ne Seimo langų daužytojai.


4 komentarai (-ų):

Anonimiškas antradienis, sausio 20, 2009 5:41:00 popiet  

kaip rašė maumaz, "savanaudiškumo ausys" kyšo.
kiek pamenu, advokatams nustatytos 'sodros' mokesčių 'lubos', tad jei tikrai nenubiednės.

cgedas antradienis, sausio 20, 2009 7:19:00 popiet  

na, jie tikrai ne rašytojai...:)

credo trečiadienis, sausio 21, 2009 3:49:00 popiet  

"adOVAktai" kas čia per vieni? :)))

žinau, kad eilinį kartą visi pils purvą, jog advokatai lb turtingi ir pan., dėl to mokesčius gali belen kokius mokėti. aišku yra tokių advokatų kurie uždirba 10k per mėnesį. bet tokių tikrai nėra dauguma. o šalia advokatų yra dar tokie advokatų padėjėjai, kurie mokesčius moka taip pat kaip advokatai. šiai grupei priklausau ir aš. taigi skaičiuojam mano turtus. mano mėn. pajamos sudaro 1500 lt. pagal naują mokesčių sistemą nuo šitos sumos kas mėnesį tenka mokėti sodros lubas, kurios sudaro tik 783 lt (beje, jas turiu mokėti net ir tuo atveju, jei pvz. sergu ir pajamų per mėn. gaunu kokį 0 lt), pajamos taip pat apmokestinamos 15 proc. gpm ir 9 proc. psd, taigi kas mėnesį 1500- 783- 24 proc., plius privalomi kvalifikacijos kėlimo seminarai, kurie irgi dažniausiai kainuoja. taigi, patys skaičiuokite kiek lieka ir iš ko kaupiu savo lobius, kurių tauta taip pavydi. beje, 1500 lt adv. padėjėjui yra +/- normalios pajamos (aišku yra ir tokių kurie gauna daugiau, bet yra kur ir dar mažiau gauna). o papildomų legalių pajamų susiveikti ne tiek ir daug galimybių, nes pvz. įstatymas adv. padėjėjui draudžia dirbti pagal darbo sutartį.
nesiimu vertinti ar advokatai, kurie skelbiasi, ginsią riaušių dalyvius, taip išreiškia savo pilietinę poziciją ar tik šiaip reklamuojasi (kadangi mano vertinimas būtų pernelyg subjektyvus), tiesiog noriu atkreipti dėmesį, kad advokatas nebūtinai reiškia milijonierius.

cgedas trečiadienis, sausio 21, 2009 6:59:00 popiet  

@Credo, atkreipk dėmesį į trečią mano įrašo pastraipą: "Kaip ten bebūtų, liūdina šiek tiek iškreiptos mūsuose protestų formos. Dėmesį bando atkreipti būtent tie adovakatai (sąrašas čia), kurie tikrai negali skųstis pinigų stygiumi. Kaip ir tada, kai savo nereikalingumu abejojo tie muzikantai, kurie užsienio salose turi barus."

Čia ir turėjau omeny, kad tokie teisininkai kaip tu iš tiesų nesimaudo banknotų voniose, kaip ir nemažai talentingų menininkų. Bet viešojoje erdvėje matome tik kaip nepasitenkinimą reiškia profesijų greitinėlė. Taip ir išsikreipia vaizdas...

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP