Tai įmanoma: J.Lennonas ragina padėti nupirkti po kompiuterį vargingai gyvenantiems vaikams

>> 2008 m. gruodžio 29 d., pirmadienis

XIX amžiuje, kai ėmė taukšėti telegrafai, blinksėti fotografija, pasigirdo pirmosios radijo užuomazgos ir atsirado gausybė kitų stebuklingų komunikacijos prietaisų, pasipylė fantazijos, kad netrukus bus galima bendrauti ir su mirusiaisiais.

XX amžiuje išpopuliarėjo beprotiškiausi dalykai, tačiau prikelti mirusiųjų, regis, taip ir nepavyko. Tik atkurti jų vaizdą ir garsą, kad anie dar kartą pakartotų, kas mus labiausiai žavi.

Tačiau 2008-iesiems einant į pabaigą pavyko prisišaukti Anapilin išėjusį veikėją ir priversti jį pasakyti naują tekstą. Tai padarė visagalė reklama. Prieš 28 metus nužudyta "The Beatles" legenda Johnas Lennonas jau keletą dienų ragina žmones aukoti labdaringai organizacijai "One Laptop Per Child“. Jos darbuotojai siekia aprūpinti saulės energiją naudojančiais nešiojamais kompiuteriais neturtingiausių šalių vaikus.

"
Imagine every child no matter where in the world they were could access a universe of knowledge", - perfrazuodamas savo hitą "Imagine" reklamoje sako J.Lennonas, kurį šiam kilniam darbui prikėlė skaitmeninės technologijos.

Pamatykite tai patys:

11 komentarai (-ų):

grumlinas pirmadienis, gruodžio 29, 2008 7:23:00 popiet  

Vistik turėtų būti tam tikros ribos reklamščikų įžūlumui... Ir nereikia lia-lia apie kilnius siekius - nacistai gerino žmonių raasę, netinkamus eliminuodami...

cgedas antradienis, gruodžio 30, 2008 1:42:00 popiet  

Daug tavo žodžiuose tiesos, Grumlinai. Beje, įdomu, ir kiek naudos yra prikelti mirusią žvaigždę nei prikalbinti kokį šių dienų dievaitį. Aišku, bitlai yra amžini, bet vis tiek nebe tokie populiarūs, kaip tuomet, kai Lennonas buvo gyvas. Gal taip tiesiog tapo paprasčiau?

Kita vertus, šiuo įrašu norėjau pademonstruoti tą neblėstantį norą prikelti mirusiuosius...

Anonimiškas antradienis, gruodžio 30, 2008 2:24:00 popiet  

Liūdna šitą reklamą žiūrint. Tegul gyvuosius "naudoja" reklamos tikslams, o mirusiuosius palieka ramybėj.

cgedas antradienis, gruodžio 30, 2008 3:34:00 popiet  

Silvija ir Grumlinai, klausiu be jokios ironijos, tiesiog įdomu: ar esate bitlų, o gal tik vieno Lennono gerbėjai?

grumlinas antradienis, gruodžio 30, 2008 9:09:00 popiet  

@cgedas - asmeniškai aš - The Beatles mėgėjas. Jie buvo REIŠKINYS, kuriam analogiško šiandien nematau (iki jų reiškiniu buvo Elvis). Po jų suirimo tai, ką jie kiekvienas kūrė atskirai, jau nebebuvo tai, kas išsprogdino tradicinę "estradą" ir iš esmės pakeitė jaunimą. Yra gerų ir Lenono, ir Makartnio gabalų, tačiau tai nebe bitlai.

cgedas antradienis, gruodžio 30, 2008 9:25:00 popiet  

@grumlinas - jūs vėl prisakėte daug tiesos:)

grumlinas trečiadienis, gruodžio 31, 2008 10:33:00 priešpiet  

@cgedas - "Sužinok tiesą - ir ji tave išlaisvins" ;)
Rimčiau - man labai patiko kažkuriame dokumentiniame filme frazė apie bitlus: "Jų darbas buvo būti bitlais". Jie tebelieka unikalus reiškinys pagal savo įtaką savo meto visuomenei, ir tuo pat metu jie yra atkartoti visame muzikiniame judėjime po jų. Nesakau, kad visi jų kūriniai yra tobuli, tačiau jie kūrė MUZIKĄ. Skirtingai nuo daugumos vėliau grojusių atlikėjų, kurie gamino hitus.
P.S. Kurios iš grupių muzika yra atliekama simfoninių orkestrų ir skamba tikrai gerai. Vienas geriausių pavyzdžių - Yesterday. O juk melodijos ten penkios natos :D

cgedas trečiadienis, gruodžio 31, 2008 12:11:00 popiet  

@grumlinas - simfoninio orkestro atliekama puikiai skamba "Queen". Nesu tikras, bet koncerte buvę žmonės gerai atsiliepė ir apie pinkų interpretacijas. Manau, būtų galima ryžtis pagroti ir U2...

Bet grįžkim prie "The Beatles". Bepigu jiems:) Juk Liverpulio ketvertukas buvo pradininkai. Galėtume kalbėti nebent apie kitų šiuolaikinės muzikos šakų pradininkus ir jų įtaką, pavyzdžiui, kokį Jean Michel Jarre, bet vėlgi - ne tas mastas.

Ir šiaip dar viena mintis. Gal XX a. vidurys tiesiog buvo didžiųjų laikas moderniuosiuose menuose? Juk tas pats ir su kino režisieriais: Hitchkokas, Felinis, etc.

Anonimiškas trečiadienis, gruodžio 31, 2008 2:23:00 popiet  

cgedas, taip, aš irgi bitlų ir ypač Lennon'o gerbėja :))

grumlinas ketvirtadienis, sausio 01, 2009 12:38:00 popiet  

@cgedas - dėl Quen ir Pink Floyd orkestravimo sutinku, bet jų ir kūriniai yra žymiai sudėtingesni muzkiniu požiūriu, labiau "svarūs" ;)
O dėl pirmumo? Pirmu būti nelengva. Ypač, kai tu pradedi iš esmės naują muzikinę epochą. Netgi apsirengimo stilių - vien ko vertas žodis tuo metu naudotas "bitlovkė" (lengvas džemperis uždaru aukštu kaklu). Ar netgi inicijuoji revoliuciją jaunimo sąmonėje. Kai tavimi seka dešimtys ir šimtai naujų grupių-grupelių, kurios pradeda rock-pop stiliaus revoluciją. Ir visa tai jiems gavosi netyčia - tiesiog todėl, kad Lenonas ir Makartnis susitarė pagroti kartu.
O dėl kitų stilių? Nieko nuostabaus - pirmasis pokarinis dešimtmetis (1945-5??) - atsigavimo metas, antrasis (1950-1960) - permainų brendimas, trečiasis - permainų išsiveržimas. Ir turime pasaulį, kokiame esame ;)

cgedas penktadienis, sausio 02, 2009 11:12:00 popiet  

@Grumlinas - neteigiu, kad pionieriumi būti lengva. Bet jei tau pasiseka, tampi savotišku pateptuoju - nieko su tavimi nebepavyksta palyginti, išskyrus kitus pradininkus:)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP