Politikai aiškinasi vienas prieš vieną

>> 2008 m. lapkričio 12 d., trečiadienis

Centro dešiniųjų koalicijos formuotojai vis dažniau taiko tokį derybų būdą: visi derasi derasi, o kai dėl kokio nors klausimo susikerta dvi nuomonės, visi kiti palieka tų nuomonių turėtojus vienas prieš vieną. Išsiaškinti, liaudiškai šnekant.

Pirmą kartą tai nutiko prieš porą savaičių, kai dėl Seimo pirmininko kėdės susipešė Liberalų sąjūdis ir Tautos prisikėlimo partija. Vakar, kai partijos dalinosi Seimo komitetus, špagas sukryžiavo Tėvynės Sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai ir prisikėlėliai. Pasak pastarosios lyderio Arūno Valinsko, "koalicijos partneriai patikėjo mums šią dilemą su konservatoriais išspręsti dviese". Mandagus žmogus, ką? Šiandien dėl mokesčių suvienodinimo dviese aiškinosi konservatorių krikdemų pirmininkas Andrius Kubilius ir Liberalų sąjūdžio vadas Eligijus Masiulis.

Atrodo, šitas būdas veikia! Žinoma, taip efektyviau: derybininkai, kuriems tas klausimas ne aktualus, gali eiti veikti ką nors kita, o likusios dvi pusės atvirai pabendrauja ir... išsiaiškina.

Beje, viskas vyksta gana rafinuotai - tų, kurie aiškinosi, net nosys po to nebūna kruvinos. Tačiau naujasis aiškinimosi metodas turbūt ir bus "kaltas" dėl to, kad šiose koalicijos partnerių derybose, regis, dar neteko matyti moterų.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP