Seimo rinkimai - mano šventė

>> 2008 m. spalio 12 d., sekmadienis

Vadinkite mane naivuoliu arba šiaip kokiu seilėtu, bet nuo vakar vakaro jaučiuosi kaip niekad pakiliai. Sakykit, ką norit, bet šiandien didi diena, gerbiamieji lietuviai, nes rinkimai bent man - nuostabi šventė.



Esu gana kritiškai nusiteikęs dėl politinės situacijos Lietuvoje. Suvokiu, kodėl atsiranda ir populiarėja argumentuotos nuomonės, kad neverta balsuoti. Man taip pat buvo sunku apsispręsti, už ką atiduoti savo balsą. Galų gale, šiaip gana blaiviai žiūriu į gyvenimą. Tačiau rinkimų atveju pats su mielu noru pasiduodu demokratijos idėjai, net jeigu tai tik iliuzija. Man tai ne pilietinė pareiga, o pilietinis malonumas, nes, nors sovietinėje santvarkoje gyvenau gana trumpai, vis dar džiaugiuosi galimybe naudotis savo teisėmis. Jau esu rašęs, kodėl ir įvedus internetinį balsavimą, jei tik galėčiau, eičiau balsuoti "gyvai".

Manau, mano savijautą iliustruotų, jei gerai pamenu, kažkurio iš Lietuvos statutų tekste esantis sakinys, jog didikai mėgaujasi savo privilegijomis. Rinkimai yra proga, kai pilietis tikrai gali pasmaguriauti demokratijos, pasijusti galinčiu kažką nulemti. Net jeigu šiandien atrodo, jog "šuns balsas į dangų neina", aš tikiu, kad kuo mes labiau išmoksime mėgautis savo teisėmis (aišku, nepamirštant pareigų), tuo labiau augs mūsų įtaka valstybei.

2 komentarai (-ų):

Anonimiškas pirmadienis, spalio 13, 2008 12:23:00 priešpiet  

o man be visa ko smagu aplankyti savo buvusią mokyklą

Anonimiškas pirmadienis, spalio 13, 2008 4:14:00 popiet  

na, po šių rinkimų aš jau jausiu didesnę moralinę teisę koneveikti valdžią ar ko nors iš jos reikalauti. juk prisidėjau prie valdžios rinkimo. kitaip tariant, rinkausi sau tarnus (jei valdžia prisimintų savo priedermę...).

praėjusiuose rinkimuose balsuoti nepavyko dėl techninių priežasčių, šiuose nesutrukdė net ir tai, kad mano pasas iškeliavęs vizų susirinkti :)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP