Lietuvos ryto televizija: kas naujo ir kas keisto?

>> 2008 m. spalio 14 d., antradienis

Šiame įraše - keletas žodžių apie sekmadienį 19:00 buvusį "5 kanalą" pakeitusią "Lietuvos rytos televiziją".

Gal aš truputį per vėlai? Kita vertus, tam, kas žada gyvuoti bent dešimtmečiais, pora dienų - vis tiek pati pati kudikystė.

Gal aš truputį per anksti? Šios televizijos kūrėjų (Edmundas Jakilaitis, Julius Juchnevičius, Inga Larionovaitė, etc.) neapsiverčia liežuvis vadinti TV debiutantais. Bet, žinoma, reikia leisti kanalui įsivažiuoti.



Kad ir kaip ten būtų, šį bei tą pasakyti jau galima. Tiesą sakant, šiek tiek nustebino jau pirmoji laida po atidarymo. Anksčiau lyg buvau kažką girdėjęs, kad naujasis kanalas planuoja Seimo rinkimų naktį transliuoti tokio lygio programą, kokios Lietuvoje dar nebuvo. Ir išties - to Lietuvoje turbūt dar nebuvo. Užuot parengusi aukščiausios kokybės politinę laidą, "Lietuvos ryto televizija" rodė į užmarštį nugrimzdusius "Mis Lietuva 2008" rinkimus. Negi kažkas paspaudė ne tą mygtuką su užrašu "rinkimai"? Ne, mygtukas, regis, buvo tas, nes retkarčiais gražuolių konkursą ir po to rodytą filmą nutraukdavo keleto minučių intarpai iš "Lietuvos ryto" studijos, kur buvo užsiimama šiokia tokia naujausių politinių įvykių analize.

Dar man užkliuvo programų tinklelis. Logiška, kad į kanalą persikraustė anksčiau kitose televizijose "Lietuvos ryto" žurnalistų kurtos laidos (TV forumas, "Žurnalisto tyrimas"). Privilioti populiarūs kitų prodiuserių projektai ("Super LT"). Atsirado ir naujų laidų (pavyzdžiui, pokalbių laida "Kodėl?"). Tinklelyje toliau gyvuos ir kai kurie "5 kanalo" pėdsakai. Mano galva, sveikintina, kad neįvykdyta masinė revizija ir visas buvusios televizijos palikimas neištrenktas velniop vien dėl, pavyzdžiui, kvapo. Juk tokiu būdu pavyks išlaikyti ir buvusių kanalo žiūrovų.

Bet viena yra toliau transliuoti, pavyzdžiui, autorinę laidą "Autofanai" (turbūt aišku, apie ką), visai kas kita - ekumeninį "Kertinį akmenį". Esu toliarantiškas visoms religijoms, bet juk šią laidą rengia "Tikėjimo žodis". Kas bendra tarp jo ir "Lietuvos ryto"? Su šios žiniasklaidos imperijos deklaruojamais siekiais, mano galva, nelabai susišaukia ir pirktinis serialas "Kriminalinė Rusija"...

Na, gerai. Prieš darymas radikalesnes išvadas aš dar palauksiu. Gal net kokį pusmetį.

5 komentarai (-ų):

Anonimiškas antradienis, spalio 14, 2008 5:39:00 popiet  

na, man tai didžiausią įspūdį padarė tai, kad žinios, kurios turėtų startuoti šventai punktualiai, LRYTO TV vakar užuot prasidėjusios 21 val., pasirodė tik 21.10. Įdomus būdas priversti nekantrauti :?

cgedas antradienis, spalio 14, 2008 5:42:00 popiet  

Nemačiau, bet gal tiesiog pamatyta, jog nepavyks ištempti visos valandos, kaip irgi buvo apsiskelbta?:)

Anonimiškas antradienis, spalio 14, 2008 5:48:00 popiet  

Aš, kaip vartotojas, nesigilinu į priežastis, man svarbus tik produkto rezultatas. kol kas jis - apverktinas, kaip ir televizijos atidarymas. bet po velnių, siaurusevičiui tik piršteliu pagrūmojo. ir ko dabar galės mokyti ta visuomeninė televizija su auklėjamąja savo misija? po sio karto, kad ir kas nutiktų, girtų mikolaičių, besišlaistančių po Seimą, irgi neturėtų rodyt. Visi turi būt lygūs prie LTV žinias.

cgedas antradienis, spalio 14, 2008 5:54:00 popiet  

Na, yra skirtumas tarp Seimo nario, t.y. tiesiogiai renkamo pareigūno, ir nerenkamo visuomeninės TV vadovo, kurį skiria pusiau nepriklausoma taryba...

Anonimiškas trečiadienis, spalio 15, 2008 4:26:00 popiet  

aš gal ir suprasčiau tą norą palauk, nes sulygint su žemėm lengva. Bet sor, man niekaip neatlaiko kritikos jų "žinios" (m, laida reporteris). Nemanau, kad ten dirbantiem žmonėm galima taikyt tokius pat kriterijus kaip naujokam... o jie tokie ir pasirodo: reportažai "ant" muzikos (kas savaime yra vaikiška), laidos vedėjas pavargęs, nuskriaustas, nesušukuotas, nepešiotais antakiais... Omnitelio salone, o ne studijoj. Ir ar čia man vienam atrodo, kad vaizdą kažkas bugina, kažkuriais momentais sulėtėja ne vietoj. Galima nesilaikyt standartų (tik ne video kodavimo, sor), bet pirma reikia padaryt klasiškai.Toks jausmas, kad dabar jie nėra matę, kaip 1 valandos žinių blokas padaromas??? Kai per valandą man bent tris kartus turi parodyt ir lietuvą ir pasaulį ir sportą ir hedlainus dar kartą... Gal įsijungtų pasaulines tv, toli ieškot nereikia. Dabar jau retkarčiais nebejuokinga ir nuskriausta Kavaliausko roža. Mokyklos radijo lygio kanalas.
oh, išsiliejau... :) Bet manau, kad įsivažiuos (fone groja optimistinė muzika)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP