Dėl kino seanso - iš Vilniaus į Kauną

>> 2008 m. rugsėjo 15 d., pirmadienis

Nebejuokinga. Kai tik susidomiu kokiu nors į Lietuvos kino teatrus atkeliaujančiu filmu, paaiškėja, jog Vilniuje jo nerodys. Taip jau buvo su "Reikalais Briugėje" ir "Lengvais pinigais", dabar - su "Garbė režisieriui!". "Cinamone" juos rodo, "Forum Cinemas" - ne.

Kol kas dar laikausi, bet neatmetu galimybės, kad atvežę tikrai gerą filmą, vieną dieną, - nežinau, graži ji bus, ar ne, - "Cinamono" šeimininkai suvilios mane kelionei į Kauną. Ir nebus čia jokių stebuklų. Maža ta Lietuva ir daug kas, dažnai ir dėl kultūrinių tikslų, leidžiasi į panašias kelionėles.

Vis dėlto keista. "Kino pavasaris", "Scanorama" ir kiti festivaliai trunka ne ištisus metus. "Skalvijos" repertuaro sudarytojams filmo naujumas nėra svarbiausias kriterijus (nesakau, kad tai blogai), ką jau kalbėti apie "Ozą". Nejaugi Vilniuje visi kokybiškesnius naujus filmus tik siunčiasi iš interneto ar nuomojasi/perka DVD salonuose?

Ir dar kai kas. Naująją sostinės "nukininimo" tendenciją pastebėjau tada, kai iš "Forum Cinemas" dingo "Coca-cola". Negi šį prekės ženklą turėčiau sieti su geru kinu?

5 komentarai (-ų):

scania gti pirmadienis, rugsėjo 15, 2008 7:52:00 popiet  

Kad kelionė į Kauną kino žiūrėti atsipirktų - iš anksto rink pakeleivius. Gal kokį puslapį tinkle sukurk - ,,Į Kauną kultūros'' pavyzdžiui...

cgedas pirmadienis, rugsėjo 15, 2008 8:36:00 popiet  

:) puiki mintis, reikia dėt skelbimą kur nors: "savaitgaliai vežu į Kauną žiūrėti <...> repertuaras".

Laikraščiai yra išradę tokią migrantų rūšį kaip meilės emigrantai. Mes emigruosim kaip kultūros emigrantai:)

Anonimiškas antradienis, rugsėjo 16, 2008 10:11:00 priešpiet  

gal ne laikraščiai išrado "meilės emigrantus", tik įvardino juos.
bet ne apie tai. imho, nukakti 100 km pasižiūrėti gero kino, o dar su gera kompanija, dalykas ne pats sunkiausias, o dargi ir smagus.
o tai, kad "kultūrintis" važiuojama ne tik iš kns į vln, o ir atvirkščiai, tik įrodo, jog ginčai kuris miestas geresnis bebrasmiai - viename rasi to, kitame kito.
dar geriau, jei tai paskatina keliauti ir nenorėti visos kultūros vien sostinėje :)

cgedas antradienis, rugsėjo 16, 2008 3:45:00 popiet  

beje, atsiprašau, mane suklaidino cinema.lt. Paties "Forum cinemas" puslapyje vis dėl to yra nurodytas "Garbė režisieriui" rodymo laikas Vilniuje.

cgedas antradienis, rugsėjo 16, 2008 3:47:00 popiet  

Rokai, sutinku dėl visos kultūros ne vienam mieste. Bet sutik, kad šiek tiek kvaila dirbtinai tą kultūrą varžyti.

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP