Nori įkelti naują įrašą į blogą? Iš pradžių pamink dviratį!

>> 2008 m. rugpjūčio 5 d., antradienis

Ar jūs žiūrėtumėte savo mėgstamą TV programą, jei tam, kad galėtumėte tai daryti, reikėtų valandą minti dviratį? Šį klausimą sugalvojau ne aš, o CNN žurnalistai, rašydami apie naują energijos išteklį - žmogaus raumenis. Būtent jie gamins energiją Portlande atidarytame sporto klube ir Roterdame duris atversiančiame naktiniame klube. Be to, jau gamina dar keliose pasaulio vietelėse. Kokiu būdu visa tai veikia - ne taip svarbu, bet turbūt jau supratote, jog pagrindas yra energijos tvermės dėsnis - vienokia energija paverčiama kitokia ir visi patenkinti.

Kaip pripažįsta ir CNN pašnekovai, žmogaus raumenų naudojimas iš tiesų juk jokia naujovė. Tai senas ir patikrintas metodas iš tų laikų, kai norėdamas kur nors nukeliauti, eidavai, o iškasti duobę - kasdavai. Tiesiog laikai dabar kiti, kai daug dėmesio skiriama ne vien energijos išteklių taupymui, bet ir žmogaus sveikatai. Kol kas žmogaus judesių sukurta energija įdarbinama ten, kur jie ir taip aktyviai leidžia laiką: sporto ir šokių klubuose. Tačiau kur kas efektyviau būtų priversti pajudėti dienų dienas nuo kompiuterio nenulipančius žmogėnus. Neramūs vakarai artėja, ar ne?

Tiesa, nepaisant visų privalumų, aš esu šiek tiek skeptiškas. Sutinku, kad aktyvi ir šiuolaikiškai mąstanti visuomenės dalis populiarins šią technologiją, taupys energiją ir pumpuos raumenis. Tačiau kritinė masė ir toliau naudos ne savo pačių energiją, kol bus bent lašelis išteklių. Juk viena iš jėgų, varančių išradimų istoriją į priekį, yra žmogaus tingumas ką nors daryti pačiam.

5 komentarai (-ų):

scania gti antradienis, rugpjūčio 05, 2008 8:40:00 popiet  

Kažkaip nerimtai atrodo tokie žaidimai :)

scania gti antradienis, rugpjūčio 05, 2008 9:26:00 popiet  

Na tokie energijos gamybos būdai - vaikiški :)
Tokių keistų idėjų pilnas pasaulis, ir dar visokios nesąmonės pridengtos žaliųjų vardu...

cgedas antradienis, rugpjūčio 05, 2008 9:33:00 popiet  

aaa:) bet vis tiek būtų įdomu nueiti į sporto klubą, kur žmonės lieja prakaitą dėl labai materialių paskatų:) įdomu, jų abonementas kainuoja daugiau ar mažiau?

Anonimiškas antradienis, rugpjūčio 05, 2008 11:55:00 popiet  

Straipsnyje rašoma, kad tokiu būdu elektros energijos pagaminama labai mažai, todėl
"It's a very good marketing tool for businesses, but in terms of economics it does not make sense at all."
Aišku, kad tai tik žaidimas, bet jis šiuo atveju panaudojamas geram tikslui - nieks nepaneigs, kad sportas šiuolaikiniam, minimaliai judančiam žmogui yra gyvybiškai svarbus.

cgedas trečiadienis, rugpjūčio 06, 2008 1:08:00 popiet  

šiaip tikrai nebloga priemonė padėt vaikams. nori pažaisti kompiuteriu - prieš tai pasportuok. arba sportuok žaisdamas.

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP