Guminė Lietuvos portalų rinka

>> 2008 m. rugpjūčio 18 d., pirmadienis

Normaliai dar nespėjo įsibėgėti 15min, o jau startavo dar vienas lietuviškas naujienų portalas ATN ("Addicted to News", sako).

Į dideles analizes veltis dar anksti, o ir šiaip yra didesnių ekspertų, tačiau manęs jau kuris laikas, dar nuo tada, kai sužinojau, jog šios naujos svetainės kuriasi, neapleidžia klausimas: kiek gi portalų reikia Lietuvai, kad niša būtų užpildyta? Juolab kad dar šiemet lyg ir turėtų startuoti dar vienas - ruošiamas Vilniaus ir Kauno "dienų" bei "Klaipėdos" leidėjų.

Iki šiol turėjome (abėcėlės tvarka): "Alfa", "Balsas", "Bernardinai", "Delfi", "Lrytas", LRT, VŽ, jei nieko nepraleidau. Nereikia priskaičiuoti nė specializuotų portalų ("Krepsinis.net", "Verslo savaitė", "Politika.lt", etc.), kitos rūšies žiniasklaidos priemonių "naminių" svetainių ("Lžinios", "Power hit radio", etc.) ar naujienų katalogų ("Info.lt", "vtv", etc.), ir taip jau turime septynetą. Pridėkime tris jau paminėtus naujus portalus. DEŠIMT! Prakeikit likimą, jei dar mėgstat pasiskaityti BBC ar ką nors panašaus. Pamirškit apie pažinčių svetaines, blogus ir t.t.

Žinoma, kad nepamiršit. Galbūt į jūsų kasdienį interneto racioną paklius kuris nors iš naujokų, gal net išstums kokį senbuvį. Juk jie turi ir gana žavių kol kas neįprastų Lietuvoje savybių: ATN viršuje galima pasirinkti iš kelių variantų, kokios spalvos turėtų vyrauti dizaine, o "15min" atsidarius tekstą, jis ne atsidaro naujam lange, o "pasikelia" į viršų, visa kita lieka kaip buvę. Amžinas "Front page", taip sakant.

Tačiau nerealu tikėtis, kad standartinis vartotojas per dieną aplankys daugiau 4-5 panašios tematikos portalų. Juk dauguma pripratę semtis informaciją apskritai iš vienintelio šaltinio (dabar jūs patys turėjote nusakyti jį mintyse).

Interneto reklamos rinka sparčiai plečiasi. Bet ar užteks duonos dešimčiai naujienų portalų?

1 komentarai (-ų):

cgedas antradienis, rugpjūčio 19, 2008 12:37:00 popiet  

Dar nugirdau, jog ir "Respublika" kažką lyg planuoja kito nei Delfis ir Delfinas:)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP