Grakštus LRT sprendimas

>> 2008 m. rugpjūčio 26 d., antradienis

Šiandien Lietuvos radijo laidos "Ant svarstyklių" fragmentų ne tik klausiausi, bet ir žiūrėjau per televizorių. Pasirodo, Lietuvos radijas ir televizija žengia dar vienu keliu arčiau žiūrovų - vienija pajėgas.

Nauda abipusė: televizija 11 val. ryto gali transliuoti ne kartojimą, o (gana) kokybišką diskusiją - beveik tokią, kaip kadaise populiari "Paskutinė kryžkelė" arba kokią nors kitą originalų produktą. Radijo laida gali pritraukti didesnę auditoriją ir tapti klausytojams dar savesne (pavyzdžiui, žurnalistai gali pamojuoti ranka į kamerą: "sveiki, aš "Ant svarstyklių" vedėjas Gintaras Aleknonis, atrodau šitaip!").

Buvo įdomu stebėti, kaip radijui pavyks išnaudoti televiziją. G.Aleknonis užsikirtinėjo šiek tiek daugiau nei paprastai, nors jo lietuvių kalbos tartis vis tiek žavinga. Dauguma pašnekovų turbūt nejautė didelio skirtumo, išskyrus gal Seimo narę Rasą Juknevičienę, kuri stengėsi pademonstruoti atsineštus dokumentus ir žiūrovams keldama popierius prieš kamerą. Tačiau pikantiškiausias momentas buvo, kai G.Aleknonis uždavė klausimą ir operatoriui vis dar filmuojant jo veidą stambiu planu, grakščiai gurkštelėjo iš puodelio su LRT simbolika. Nežinau, ar tai buvo planuota, ar tiesiog sutapimas, tačiau LRT simboliai buvo atsukti į kamerą pačiu gražumu, o ir operatorius mandagiai išlaukė, kol baigsis šis vaizdelis. Tik tada vėl ėmė filmuoti pašnekovus.


Daugiau laidų galite pažiūrėti lrt.lt archyve

Net jei tai buvo suplanuota savireklama, tai sveikintina. LRT susizgribo dar efektyviau išnaudoti savo galimybes. Gaila, kad to nedaro koncernas "Achema", turintis ne tik televiziją (BTV), keletą radijp stočių (pavyzdžiui, "Radiocentras"), bet ir laikraščių ("Lietuvos žinios").

3 komentarai (-ų):

scania gti antradienis, rugpjūčio 26, 2008 8:41:00 popiet  

O ką, įdomu! Bus proga - pažiūrėsiu :)

cgedas trečiadienis, rugpjūčio 27, 2008 11:56:00 priešpiet  

Pataupysiu pono laiką - pagaliau galima tai padaryti tiesiog čia:)

cgedas trečiadienis, rugpjūčio 27, 2008 11:56:00 priešpiet  

Tiesa, kasdien transliuojamos vis naujos laidos...

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP