Kvapus persiųsti ne taip ir sunku. Sudėtingiau juos suvaldyti

>> 2008 m. birželio 25 d., trečiadienis

Perskaičiau, kad netrukus mobiliuoju telefonu bus galima parsisiųsti ne tik muziką, melodijas ar horoskopus, bet ir kvapus. Nieko ypatingai naujo. O ir pagrindinė - vėdinimosi - problema, regis, neišspręsta.

Anot mokslofestivalis.eu, Japonijos kompanija "NTT" sukūrė specialias kvapų kasetes, kurios, įmontuotos į mobilųjį telefoną, geba atkurti vieną ar kitą kvapą. Naudojantis šia technologija bus galima parsisiųsti ištisus kvapų sąrašus, juos išbandyti ar prisegti prie elektroninių atviručių, persiųsti draugams ar giminaičiams, jei jie taip pat turi "kvapnujį telefoną".

Kvapus esą bus galima persiųsti ir į specialų prietaisą namuose, taigi prieš grįždamas žmogus galės mobiliuoju užsisakyti, kaip turi kvepėti jo namai jam pravėrus duris. Kita vertus, eidamas į darbą taip pat turėtum galimybę iš anksto nusistatyti kvapą. Pagal nuotaiką, taip sakant. Klausimas tik vienas: ar nesubjurs ta nuotaika, kai užsigeisi pakeisti patalpoje kvapą, o senasis niekaip neišsivėdins? Arba tavo norimas kvapas nesutaps su namiškių ar bendradarbių norais?

Apie tai pagalvojęs prisiminiau savo įrašą apie televiziją, transliuojamą į smegenis. Ten rašiau ir apie kvapų perdavimą per atstumą. Jei kvapą siųstume vieni kitiems tiesiai į smegenis, dėl vėdinimosi nereikėtų jaudintis. Tiesa, aš džiaugiuosi, kad kol kas mano smegenų niekas nečiupinėja. O jūs?

1 komentarai (-ų):

Anonimiškas trečiadienis, birželio 25, 2008 8:34:00 popiet  

jau įsivaizduoju, kokie kvapai eis visiems man neįtikusiems žmonėms

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP