Kaip šou nugali kulinariją

>> 2008 m. gegužės 4 d., sekmadienis

Nežiūriu Oliverio šou reguliariai, bet kai netyčia pataikau, negaliu atplėšti akių. Šiandien ryte vėl smaksojau į jį per Tango TV ir laidai einant į pabaigą supratau keistą dalyką. Aš neatsimenu nė vieno recepto!

Lyg ir užsifiksavo vienas kitas patarimas apie prieskonių derinimą, akyse stovi, kaip jis mokė laidos viešnią kažką pjaustyti, ką - jau nepasakysiu. Čia turėčiau įterpti, jog kulinarijoje nesu ekspertas, bet ir ne visiškas diletantas, kad visi per tą laidą vardijami ingredientų pavadinimai man būtų negirdėti, o kad Oliveris rankose laiko keptuvę suprasčiau tik kai jis tai pasakytų. Taip pat turiu pabrėžti, kad žiūrėjau neatitraukdamas akių. Tuomet kodėl nieko neatsimenu?

Galų gale supratau. Šitas šou iš kitų kulinarinių laidų būtent tuo ir išsiskiria - visų pirma daromas šou. Žinoma, Oliveris gamina šedevrus, aišku, jis profesionalas. Tačiau esminis dalykas yra jo charizma ir televiziškumas. Tą laidą žmonės žiūri ne dėl naujų receptų, o tam, kad pamatytų KAIP Jamie Oliveris sukasi virtuvėje. Tai normalus ir gana kokybiškas TV produktas, skirtas tiesiog žiūrėti. Trumpai tariant, Oliveris lygiai taip pat sėkmingai galėtų ekrane siūti sukneles ar mokyti kaip suteikti pirmąją pagalbą. Žmonės vis tiek žiūrėtų, tačiau nė velnio nieko neišmoktų. Ir vis tiek būtų patenkinti.

Gal aš pernelyg kategoriškas? Visai įmanoma. Kad ir kaip ten būtų, nemenkinu pačios laidos. Štai Jums vienas epizodas.


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP