Knygų grąžinimo garantija

>> 2008 m. balandžio 20 d., sekmadienis

Vakar lyg ir visai netyčia buvau įsuktas į shoppinimosi ratą. To, kas mažiausiai turi prasmę - garderobo. Bet, mano naudai, procedūroms artėjant prie visiškos pabaigos, sugebėjau šmurkštelti ir į knygyną.

Tenai dingtelėjo mintis: ar tik nebus knygos vienintelis dalykas tame didžiuliame prekybos plote, kurį pirkdami nereikalaujame garantijų, nesaugome pirkimo čekių ir apskritai nesiruošiame grąžinti, jei nepatiks pavartojus?

Read more...

Tuk tuk - tai tavo praeitis. Arba: Mano one dėžutės turinys

>> 2008 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

Kiek pašto dėžučių turite? Aš - turbūt apie dešimt. Kiek jų pavadinimų ir slaptažodžių atsimenate? Aš - gal kokių keturių. Turiu maždaug trejetą slaptažodžių, kuriais nuolat varijuoju, tad su jais problemų nebūtų. Bėda ta, kad pašto dėžučių adresai varijuoja daug labiau...

Šiuolaikiniam pasaulyje tai daug kam įprasta būsena. Kadaise savijauta, kai susikuri elektroninio pašto dėžutę galėjo prilygti jausmui, kai į žemę kali tikros pašto dėžutės stulpelį savo sklype ramiame priemiestyje, kaip rodo JAV kino ir TV produkcijoje. Tačiau kai vien tik pragmatinių sumetimų vedinas įsigyji dar vienus, geresnius namus, po to dar vienus ir dar ir dar, pamiršti, kurie yra tavo tikrieji. Galiausiai išsirenki vienerius, na, gal dvejus ar trejus rūmus, ir daugiau nebemigruoji.

Tačiau retkarčiais kur nors nublūdini ir maloniai nustembi - hm, ir čia gi turėjau dėžutę. Tai va, pagaliau priartėjau prie esmės. Šiandien pasitikrinau savo dėžutę one.lt

Kaip parašyta mano profilyje, susikūriau ją 2001-ųjų spalio 29 dieną. Buvo pirmadienis. Žinote, kas mane labiausiai nustebino? Bekuopdamas megabaitus spam'o, atradau, kad prieš kokius penkerius šešerius metus aš ją naudojau normaliems elektroninams laiškams rašyti!

Read more...

Kelias į žvaigždes 4. Agonija tęsiasi

>> 2008 m. balandžio 14 d., pirmadienis

Tikėjausi, kad šito nebebus, bet LNK nusiteikusi mušti rekordą. Nors ir be Valinsko, nors ir su krentančiu projekto populiarumu, televizija skelbia atranką į "Kelią į žvaigždes 4". Vajej...

Neišpardavus pakankamai bilietų vienas po kito atšaukinėjami "Kįž 3" Padėkos turo koncertai, nors per LNK desperatiškai transliuojami reklaminiai filmukai, kur vadinamieji keliečiai priverstinai šypsodamiesi kviečia į savo pasirodymus. Daugumos dalyvių veidai ir balsai jau seniai susipainiojo tarpusavyje, ką jau kalbėti apie melodijas, jei dalį apskritai galima pavadinti melodijomis. Grečiausiai privardinčiau dar galybę panašių faktų, jei būčiau labiau susipažinęs su šio itin populiaraus muzikinio realybės šou istorija. Štai toks tas pamatas, ant kurio LNK ketina statyti ketvirtojo "Kelio į žvaigždes" namą.

Būtų žavu, jei nors jau plytos ar bent jau skiedinys būtų naujoviškas - kuriamos originalios melodijos, dainos tekstų žodžiai neprieštarautų priedainių eilutėms, o muzika iš tiesų būtų svarbiau už smulkias intrigas. Deja, esu nusiteikęs pesimistiškai.

Tiesa, nešališkumo dėlei turiu paminėti, kad oficialiame "Kįž" puslapyje pateikiama apklausa, kur žiūrovų klausiama, kuris "kelias" jiems labiausiai patiko. Tuo metu, kai ten užklydau aš, daugiausiai balsų buvo surinkęs "Kelias į žvaigždes 3" (968), vos keliais balais aplenkęs "Kelią į žvaigždes 1"(947). Smarkiai atsiliko "Kelias į žvaigždes 2" (585), nors vienas jo nugalėtojų Radži dar dabar yra bene dažniausiai LNK švytuojantis veidas, praktiškai neetatitinis laidų vedėjas arba amžina įvairaus žanro laidų tema. Šios apklausos objektyvumu verčia abejoti tai, kad ją atlieka pati LNK, be to, tame puslapyje lankosi daugiausia Kįž gerbėjai ir greičiausiai tie, kuriems ir po trečio "Kelio į žvaigždes" sezono jis dar neatsibodo. Tačiau galime neabejoti, kad jei LNK ryžosi dar kartą imtis šito reikalo, jau paskaičiuota, kad tai apsimokės. Na, bent jau tikrai bus parūpinta pakankamai dalyvių ir "žvaigždžių" kitoms LNK laidoms. Savireklamos technikas ši televizija puikiai ištobulinusi.

Tada nelabai geba pradžiuginti ir tokie A.Valinsko argumentai, kad pirmajame šou tarp nugalėtojų buvo Vilija, o antrąjį laimėjo Merūnas - tikrai talentingi žmonės. Tada šiek tiek kitomis akimis žiūrisi šis Delfi videoreportažas, pavadintas "Kur rieda Lietuvos muzikos dviratukas?"

Read more...

Naujasis meno centras rūpi tik moterims?

>> 2008 m. balandžio 9 d., trečiadienis

Tiesą sakant, ketinau pabūti labai pilietiškas ir pasipiktinti daugiafunkcio kultūros centro Vilniuje projektų atranka, komisija, gal dar šiuo bei tuo. Tačiau beieškodamas paveiksliukų užkliuvau už štai ko. Pasirodo, delfi.lt mano, jog visame šitame reikale nusimano arba domisi vien moterys:) Netikit? Pažiūrėkit, ką pabraukiau.





Nieko keisto, kad moters projektas ir nurungė dviejų vyrų sumanymus. Tiesa, delfi skaitytojai ) o gal vien skaitytojos?) kažkodėl patraukliausia išrinko D.Libeskindo idėją.

Read more...

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP