Gudručiai ir alkoholio reklama per tiesiogines krepšinio rungtynes

>> 2008 m. kovo 5 d., trečiadienis

TV3, nubausta už Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimus per tiesiogines krepšinio transliacijas, šią savaitę vėl nusprendė jas rodyti po 23 val., kai nebedraudžiama alkoholio reklama per televiziją ir radiją. Tiesa, "Žalgirio" ir "Real" dvikova rytoj bus rodoma tiesiogiai, mat Kauno klubas užtikrino, jog salėje nebus matyti nė mažiausio alkoholio įmonių logotipo. Tačiau šio vakaro rungtynes tarp "Lietuvos ryto" ir "Tau Ceramicos", atrodė, reikės laidoti: arba sekti rezultatą interneto portaluose, arba stebėti netiesiogiai (tiesa, nuo praėjusios savaitės žinome, jog dar yra variantas klausytis, ką pasakoja mobiliuoju telefonu kas nors iš salės).

Tačiau užėjęs į TV3 svetainę radau štai ką - galimybę stebėti rungtynes tiesiogiai internetu! Puiku, ar ne? Tik dar šis tas - transliacijoje yra alkoholio reklama, ir ne šiaip kokio alaus, o "Sobieski". (Atleiskit už kokybę, bet mano "Photoshopas" nepasidavė jokiems bandymams įšsaugoti judantį vaizdą kaip nuotrauką, todėl griebiau fotoaparatą)


TV3 garbei reikia pasakyti, kad iš tiesų įstatyme draudimai dėl alkoholio reklamos, kurie galioja televizijai ir radijui, internetui netaikomi. Bet man vis tiek šita situacija gana ironiška. Arba TV3 šiuo veiksmu siunčia maždaug tokią žinutę: mes NIEKADA netransliuosim krepšinio be alkoholio reklamos.

2 komentarai (-ų):

Anonimiškas pirmadienis, kovo 10, 2008 1:47:00 popiet  

Situacija yra komiška - juk internetas yra toks pats galingas reklamos kanalas. O prisimenant, kad pagrinde šiuo įstatymu esą siekiama sumažinti girtavimą nepilnamečių tarpe, tampa dar juokingiau.

Anonimiškas ketvirtadienis, kovo 13, 2008 8:07:00 popiet  

eilinį kartą - vienas galas svyla, kitas - dega.

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP