Epopėja dėl futbolo: kada prasidės, kur žais ir kas rodys?

>> 2008 m. kovo 26 d., trečiadienis

Šįvakar "Vėtros" stadione prakaituos Lietuvos ir Azerbaidžano rinktinių futbolininkai. Tačiau ne vieną lašą prakaito išlies ir futbolo sirgaliai, norintys stebėti rungtynes.

Dėl Kalėdomis virtusių Velykų interneto forumuose ir naujienų portaluose įsisiūbavo diskusijos, kur ir kada vis dėlto vyks rungtynės. Rinktinės atstovas, regis, jas jau nuramino - varžybos bet kokiu oru vyks Vėtros stadione Vilniuje, kaip ir planuota - 19 valandą. Taigi tie, kurie eis šalti į stadioną, atsakymą jau gavo.

Tačiau ne ką mažiau aktualus ir kitas klausimas: kas rodys futbolą per TV? Ši sporto šaka Lietuvoje tokia našlaitė, kad turbūt jau perėjo per visus kanalus. Todėl bent aš jau nebeprisimenu, kuri TV rodo rinktinės varžybas. Nusprendžiau sužinoti.

Kadangi buvau atsidaręs Delfi, pabandžiau nueiti į TV programų rubriką. Deja, ten kol kas sudėta tik progama iki praėjusio sekmadienio (kovo 23 d.). Peržiūrėjau pranešimus futbolo skiltyje. Ten aprašytos ir rinktinių nuotaikos, ir trenerių prognozės, ir oro sąlygos, bet toks jausmas, kad vis eis žiūrėti futbolo "gyvai" - nė žodžio apie TV transliaciją.

Ok, keliauju į futbolas.lt, kur apie rungtynes pranešimų dar daugiau, tik ne apie tai, kas jas rodys. Komentaruose pasiskaitau, kad šitos informacijos gali nematyti tik akli.

Diagnozuoju sau:"aklas", ir keliauju į tv.lt. Peržiūriu ten kairiajame apatiniame puslapio kamputyje pateiktas TV programas: BTV, LNK, LTV, LTV 2, Tango TV, TV 1, TV3. Nė viena nerodo, nors tu ką. Iš nevilties patikrinu net ATV ir MTV. Nieko...

Galvoju, gal ir tv.lt vyrukai patingėjo atnaujinti programas, gal tik vakar paaiškėjo, kelintą valandą rodys, bet pats tuo negaliu patikėti. Grįžtu į futbolas.lt pasiryžęs dar kartą kruopščiai viską iššiunkštinėti. Turbūt kažkur akivaizdžiausioj vietoj spindi didžiulė ryški nuoroda ir tik aš, žioplys, niekaip jos nepamatau.

Ir ką jūs manot?Randu! Ir kaip aš galėjau iki šiol nepastebėti? Kažkelioliktam komentare po vienu iš tekstų kažkas šykčiai yra užsiminęs: TV5. Žaibišku greičiu atsiduriu kanalo svetainėje internete (ne taip sunku - vos trys raidės), o ten - be didelių reklamų ir fanfarų, tačiau tv programoje įrašta - nacionalinių rinktinių dvikova, šiandien 19:00.

Apsidžiaugiu - pagaliau! Tik įdomu, ar džiaugiasi futbolo gerbėjai, gyvenantys ne Vilniuje, ne Kaune ir ne Alytuje, kur transliuoja TV5? Viskas turbūt priklauso nuo kitų regioninių televizijų pasiryžimo ir TV5 vadovų geranoriškumo bendradarbiauti. Kita vertus, simboliška - lietuviškas futbolas šįkart TV rinkoje gavo maždaug tai, ką gauna ir visur kitur.

p.s. nuoširdžiai tikiuosi, kad viską buvo galima sužinoti daug paprasčiau nei pavyko man, tikrai.

1 komentarai (-ų):

Anonimiškas penktadienis, kovo 28, 2008 7:09:00 popiet  

Hmz, ašen tai net nežinojau, kad rungtynes rodys :) tamsu.

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP