Pirmas G.Jauniaus blynas. Šypsojausi ne ten, kur reikėjo

>> 2008 m. vasario 5 d., antradienis

Vakar vakare, kaip ir priklauso žmogui, iš anksto aplipdžiusiam gandais naująsias TV3 Vakaro žinias, stebėjau pirmąją laidą. Tokie tat mano įspūdžiai...

Šaltas ir negyvas Gedimino Jauniaus veidas, kuriame praktiškai vienintelė emocija - įsitempimas, kai jis bando neuždusti nuo savo ilgų sakinių. Beje, analizė Lietuvoje - tai daug kalbėjimo, o kuo daugiau užkadrinio kalbėjimo, tuo mažiau sinchronų (pašnekovų atsakymų ištraukų) ir veiksmo ekrane. Todėl reportažų vaizdas tampa ne pasakojimu, o dengimų (vaizdų, kurie įdedami į reportažą tam, kad nekristų į akis montažas) rinkiniu.

Grįžkime prie labiausiai reklamuoto akcento - laidos vedėjo. G.Jaunius ne tik dar nepripratęs dirbti su statiška žinių kamera, bet ir nepasižymi dikcija. Dėl intonacijos vienodumo sunku suprasti žadėtąsias kandžias pastabėles ir dar sunkiau jose pajusti humoro atspalvį. Šią G.Jauniaus silpnybę ypač išryškina išraiškingai ir profesionaliai buvusios TV3 Vakaro žinių vedėjos Renatos Šakalytės įgarsinti reportažai.

Dar vienas šūvis pro šalį - kriminalinė žinių dalis, kuri vakar užėmė gal pusę laidos. Visų pirma, kai pasakojama apie nelaimes ir jų aukas, manau, mažai kas nori girdėti šmaikščius komentarus. G.Jaunius jų ir vengė. Tačiau tada kyla klausimas, gal nelaimių šioje laidoje apskritai nebereikia? O reportažai apie nusikaltėlius...Nežinau, man tai pasirodė, kaip kažkokia jungtis su "TV Pagalba."

Vis dėlto tai tik pirmasis blynas, todėl norėtųsi optimistiškesnės gaidos. Kaip sakė viena talentinga žurnalistė, "buvo geriau negu tikėjausi".

Dikcija - sutvarkomas dalykas. Kameros, po tiek metų darbo televizijoje, G.Jaunius turėtų nebebijoti, gal pripras ir prie žinių studijos. Gal net nebemojuos ekrane pulteliu, kuriuo žinių vedėjas perjungia jį filmuojančią kamerą.

Visa kita irgi įmanoma taisyti. Kitas klausimas, ar pavyks padaryti tai skoningai.

5 komentarai (-ų):

Anonimiškas antradienis, vasario 05, 2008 11:31:00 priešpiet  
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas antradienis, vasario 05, 2008 11:54:00 popiet  

nežinau... manau, kad rytoj tv3 vadovybė renkasi į slaptą valdybos posėdį sutarti, kaip mažiau skausmingai pačiai televizijai (juk tiek pr padaryta) nuimti šitą reikalą ir nebekankinti žiūrovų... :)

Šiaip, man, kaip broadcasting media žurnalistui, supratimas yra vienas: žinios turi būti pateiktos jau sukramtytos, sugromuliuotos ir t.t., kad aš net ir po 12 valandų darbo ištinusiom smegenim jas suprasčiau. Jei man reikia įtempti bent vieną menkiausią raumenėlį, kad suprasčiau apie ką tai - tiesiog nežiūrėsiu. Nebent "būtų į ką" (!). :)

Nemanau, kad dabartinė mišrainė - mačiau jau dvi laidas - yra tai ko reikia bet kokiam žmogui Lietuvoje maždaug 22 val. vakaro (šioje tamsioje, niūrioje, varganoje šalyje). Apie vedėją patylėsiu tik dėl to, kad esu gerai išauklėtas :)

Anonimiškas trečiadienis, vasario 06, 2008 10:32:00 priešpiet  

na, as vakar dar ziurejau ta laida, tai ka as zinau, ar kaip tai pavadinti: zyyyniomis ar ziniomis. Vis delto jaunius kazkad bande daryti, ironizuoti, buvo daugiau sinchronu. Jis pats pakankamai solidziai atrodo, jei neturetu to kvailo TV pagalbos sleifo... taciau LT juk galima net keiktis tiesioginiam eteryje, tai ka jau cia... Tik idomu, kad jauniui tekstus raso, nes tikrai nemanau, kad pats ;)

Anonimiškas trečiadienis, vasario 06, 2008 4:38:00 popiet  

Bet įdomus dalykas, ką? Vienas pagrindinių šios laidos reklamos akcentų yra vedėjas - tas Jaunius. O jis kaip ir gaunasi silpniausia grandis

Anonimiškas ketvirtadienis, vasario 07, 2008 5:08:00 popiet  

Man tai kazkaip atrodo, kad jis kalbet nemoka. nu gal ismoks dar

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP