Mugės rezultatai

>> 2008 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Ką tik baigėsi mano apklausa "Ar eisite/buvote šių metų Vilniaus knygų mugėje?", kurią sukūriau po šio įrašo.

Gal skaičiukai ne tin gerai matosi, todėl juo perrašysiu (tiesa, galite paspausti ant lentelės - ji turėtų padidėti). Mane labai nudžiugino gausus dalyvių skaičius. Iš viso balsavo 45 žmonės! Iš jų 13 (apie 28 proc.) mano, kad tai nuostabus renginys. Apie ją net galvoti nenori 7 (15 proc.). Nutemptas į renginį už parankės buvo vienas (2 proc.). Didžioji dalis - 19 atsakiusiųjų (42 proc.) neapsilankė, nes tuo metu nebuvo Vilniuje, sirgo, ar dėl kitų objektyvių priežasčių. 5 veikėjai ( 11 proc.) apskritai nežino, kas per daiktas ta knygų mugė.

Ar turėčiau daryti kokias nors išvadas? Manau, kad daug kas yra akivaizdu. Visada bus patenkintųjų ir nepatenkintųjų šiuo renginių ir kol yra pakankamai didelė paklausa, jis bus rengiamas. Apie mugiškai pramoginę renginio prigimtį savo pasako tai, jog beveik pusė respondentų (42 proc.) tiesiog neapsilankė jame, nes objektyvios priežastys pasirodė stipresnės už norą.

Net ir aš, nepaisant gana skeptiškos nuomonės, manau, kad knygų mugė yra svarbus Lietuvos kultūrai įvykis, todėl linkiu jai ir toliau sėkmingai veikti. Aišku, nepamirštant, kad tobulumui ribų nėra...


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP