Spaudos reklamos skurdas

>> 2008 m. vasario 19 d., antradienis



Taip, tai buvo tiesiog Didžiosios Britanijos laikraščio "The Mail on Sunday" reklama. Žiūrėdamas ir šypsodamasis galvojau, ar Lietuvoje įmanoma nors kas nors panašaus? Mūsuose bene populiariausias spaudos leidinių reklamavimosi būdas per TV - būti kokio nors renginio informaciniu remėju kartu su kuria nors televizija. Tada ta televizija reklamuodama renginį paminės ir jį remiantį laikraštį. Kita reklamavimosi rūšis - bendri TV ir spaudos projektai (pavyzdžiui, "Lietuvos ryto televizija", anksčiau - "Panelės TV", ir t.t.). Išliko tik vieniši "L.T." žmogeliai, šaukiantys "geras!" ir panašūs.

"Lietuvos ryto" grupė ateityje turbūt daugiau reklamuosis per "5 kanalą", "Lietuvos žinios" galėtų dažniau rodytis per BTV. Tačiau tokios reklamos kaip ši "Respublikos" - nugrimzdo į praeitį.



Ech, net jei įvyktų spaudos reklamų televizijoje renesansas, tokių kaip rodytoji "The Mail on Sunday", su masinėmis scenomis, šiokiu tokiu humoro jausmu ir t.t., Lietuvoje greičiausiai neišvystume. Ta pati giesmelė: maža auditorija, smulkūs pinigai...

Nuotaiką prie TV galbūt praskaidrins nebent dabar rengiamas profesionalią kariuomenę reklamuojantis ir patriotizmą stiprinantis klipukas. Optimistiškai nuteikia, kad bus net trys siužeto linijos: senovinė kalvė, XIV amžiaus karių mūšis ir dabartiniai kariai. O scenose filmavosi net 70 karių.

2 komentarai (-ų):

Viktoras antradienis, vasario 19, 2008 8:02:00 popiet  

Manau su tuo renesansu teks palauk. Aš čia turiu savo atskirąją nuomonę. Pradėkim 1940 birželio 15-ąją....

Ei, o tu nežinau kur gaut tą geresnį klipuką: kur kokiais tai turėklais nusileidžia nespalvoti vaikai, su sportbačiais... Nors respublika ir rusų finansuojama, bet man ta reklama viena geriausių... :)

cgedas antradienis, vasario 19, 2008 9:16:00 popiet  

Na, aš ir nesakau, kad renesansas bus rytoj. Pradėkim nuo ankstyvųjų viduramžių...:)

Dėl to klipo. Aš, tiesą sakant, jo ir ieškojau (jis, matyt, yra tapęs lietuviškos spaudos reklamos televizijoje archetipu). Tačiau pavyko rasti tik tą, kokį idėjau.

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP