Sėkmingų eksperimentų receptas: kaip suvilioti BBC?

>> 2008 m. sausio 18 d., penktadienis

Savo vizijoje, kurią "Atgimimo" dėka dovanojau Lietuvai, siūlau šaliai tapti sėkmingų eksperimentų centru. Mano galva, šis procesas jau senokai prasidėjęs, tačiau tai dar nėra visuotinai suvokta ir nebandoma tuo pasinaudoti. Kokie mano argumentai, galima pasiskaityti ten, o aš norėčiau peršokt prie išvadų/pasiūlymų.

Vizijoje rašiau, kad apsigaubus sėkmingų eksperimentų skraiste būtų paprasčiau atkreipti ir pasaulio dėmesį. Dabar, prabėgus maždaug pusantro mėnesio nuo tada, kai ją rašiau, naršydamas internete atradau vieną įdomiausių savo idėjos interpretacijų. Viskas itin paprasta ir smagu, jei tik suformuoji tinkamą požiūrį.

Britų regio grupė "Johnny2Bad“ atvyko į Lietuvą, kad sugrotų bendrą dainą su Asta Pilypaite jos naujojo albumo pristatymo koncerte. Kurgi čia stebuklas? Pasirodo, kartu su muzikantais atvyko ir žiniasklaidos etalono BBC žurnalistai, mat "Johnny2Bad“ esą tapo pirmąja tarptautine regio grupe, kuri surengė Lietuvoje pasirodymą! "An international reggae band has made musical history by performing in Lithuania", skelbia BBC reportažo antraštė, lyg tai būtų šimtmečio įvykis.

Tokio neįpareigojančio susidomėjimo pasėkmė - nuotaikingas pasakojimas ne tiek apie britų grupę ir A.Pilypaite, pavadintą lietuviškąja Kylie Minogue, kiek apie Lietuvą, su Vilniaus vaizdeliais ir lietuvių kalbos pamokėle (kaip tarti žodį "alus").

Reportažą galite pasižiūrėti čia (primenu, kad už kokybę atsako BBC). Plačiau apie lietuviams sukeltus įspūdžius domėkitės čia.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP