Kokybiškas žingsnis link kokybės

>> 2008 m. sausio 16 d., trečiadienis

Prieš keletą dienų mano blogą aplankė kokiom dviem dešimtim žmonių nei įprasti septyni. Susidomėjau, iš kur toks fenomenolus populiarumas ir paaiškėjo, jog juos sudomino į nežinau.lt apžvalgą (vieną iš blogoramų) įtrauktas mano įrašas apie orų pranešimus lietuviškoje žiniasklaidoje.

Jei pageidaujate įvairių pagyrų šiam itin produktyviam ir pakankamai profesionaliam blogui, galite paskaityti kad ir čia. O aš norėčiau aptarti vieną vienutėlį aspektą. Blogų apžvalgos šiaip jau nėra naujovė, bet dažniausiai jas pagadina subjektyvūs atrankos kriterijai, pavyzdžiui, žmogus mėgsta tik blogus apie televiziją, bet nekenčia blogų apie radiją, todėl natūralu, kad jo apžvalgoje bus tik blogai apie televiziją.

Nežinau.lt demonstruoja siekį darant apžvalgas atsisakyti atrankos, taigi ir bet kokio subjektyvumo. Žinoma, išlieka fiziniai apribojimai - žmogiška būtybė ne googlo botas, todėl įmanoma, kad tiesiog nespėja visko apžvelgti, juo labiau pakomentuoti. Tačiau tam ir yra komentarų laukeliai po įrašais.

Anyway, vienastoks nežinau.lt idėjininkas toliau bando kurti subjektyvumo atsisakymo instrumentus, kviesdamas visus blogerius siųsti savo blogų aprašymus, kurie visi bus pristatyti chronologiškai pagal gavimo datą ir nieką kitą. Vienintelis apribojimas - kad juose būtų mažiausiai 50 įrašų.

Taigi matome akivaizdžius ženklus, jog Lietuvoje randasi antrinė blogų rinka - blogosferos erdvė, skirta blogams. Kasgi čia ypatingo, paklausite? Mano galva, tai vienas svarbiausių blogų kokybiškėjimo, kurio šiemet taip norėtų sulaukti Viktoras, variklių. Tai, ką aš pavadinau "antrine rinka", sukurs (gal jau sukūrė) uždarą ratą, kuriame ne tik akumuoliuojamos naujos ar reflektuojamos senos geros idėjos. Tai žigsnis link profesionalėjimo, mat informacijos apdorojimas - vienas svarbiausių užsiėmimų, kokiu galima užsiimti XXI amžiuje, pradedant ais ar prezidento patarėjais, baigiant makroekonomikos analitikais ir genų inžinerijos mokslininkais.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP