Teleloto, Perkūnkiemis ir pora pamąstymų

>> 2007 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Šiandien pabūsiu šiek tiek panašus į žudykReklamą, o dėl to galima kaltinti ne ką kitą kaip tik "Teleloto" reklamą. "Didesnės sensacijos gruodį nebus", skelbia ji žaidėjams per radiją, "Jūsų laukia penki dviejų kambarių butai Vilniuje, Perkūnkiemyje", tarp kurio vienas didžiausių privalumų - viešasis transportas "į visas puses" (čia turiu pridėti, kad atkartoju reklamą ne pažodžiui, bet tikrai nieko neiškraipau).

Pirma, mane pralinksmino tas pareiškimas apie patogias keliones į visas Vilniaus puses. Iš esmės jis nėra neteisingas, tačiau norėčiau parodyti Perkūnkiemio vietą Vilniaus žemėlapyje, skelbiamą oficialioje gyvenamojo kvartalo svetainėje.


Kaip matome, rudai pažymėtas Pernkūnkiemis yra Šiaurės vakariniame Vilniaus pakraštyje, todėl "visos pusės" iš esmės yra vienoje pusėje - į miestą. Į kitą pusę važiuoja, anot "Susisiekimo paslaugų" maršrutinio transporto schemos, vienintelis 52-as autobusas, ir tai vos porą stotelių.


Antra, įdomu pažvelgti į šią reklamą per demografinės ir socialinės šalies raidos prizmę. Viskas čia bus daugmaž akivaizdu, bet manau, kad tai vis tiek verta fiksuoti.

Butus galima laimėti būtent Vilniuje ir tai gana suprantama. Didžiausias, turtingiausias, greičiausiai besiplečiantis miestas sostinė patrauklumu sociologinėse apklausose nusileistų nebent kai kurioms vietelėms pajūryje ar pavieniams rojams, kurių laimėti greičiausiai niekada nebus galima. Vis dėl to, apklausos lieka apklausomis. Įdomu, ar tikrai tautietis iš, tarkime, mylimos Plungės, Panevėžio ar Alytaus, nebetvers savo kelnėse laimėjęs butą Vilniuje? Žinoma, tai nekilnojamasis turtas, kurį galima nuomoti/parduoti/saugoti vaikams, kurie galbūt atvažiuos čia studijuoti ar dirbti. Prisiminkime ir tą patarlę, kuri ragina nežiūrėti dovanotam arkliui į dantis. Tačiau akivaizdu, kad ši reklama atspindi ir taip pat toliau stiprina šalyje vis labiau vyraujančią"vilniacentrizmo" idėją, kuri toli gražu neskatina regionų plėtros ir nežinia, ar yra šimtu procentu sveika ir pačiam Vilniui.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP