Lietuvos radijas ir Britney Spears nėštumas

>> 2007 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Šiandien per Lietuvos radiją išgirdau ko dar negirdėjęs, visomis prasmėmis. 10-os valandos ryto žinios buvo užbaigtos naujiena, kad Britney Spears vėl laukiasi!

Sakyčiau, mane ištiko lengvas šokas, sumišęs su juoku. Pabandžiau įsivaizduoti, ką mąstė žinių vedėjas, rinkdamasis, kas šią valandą nutiko svarbiausio, ir ką mąstė jo kolegos, girdėdami aną pranešimą.

Nesakau, kad tai kažkoks stebuklas, tiesiog dar niekad per Lietuvos radijo žinias negirdėjau nieko panašaus. Jos sugebėdavo išlikti populiarios ir be pranešimų apie šou muzikos pasaulio gandus (apie tai - netrukus), ypač užsienio.

Taigi, per daug nepilstant iš tuščio į kiaurą, norėtųsi tik iškelti klausimą, ar Britney LR žiniose buvo pavienis atvejis, kuris ilgainiui taps legenda ar anekdotu, ar tai ženklina naują šio radijo naujienų pateikimo politikos kryptį. Prieš keletą metų kažką panašaus galėjome pastebėti televizijos programų tinklelyje, kai atsiradus antram, į kultūrą orientuotam, kanalui, pirmasis atsikratė kai kurių "balastų" ir leido sau daugiau komercijos. Lietuvos radijas taip pat turi antrajį kanalą "Klasika", skirtą kultūrai.

O dabar dar viena įdomi detalė. Delfis apie didžiąją Britney Spears naujieną pranešė valandą ir 48 minutėmis vėliau nei Lietuvos radijas - "tik" 11:48 (akivaizdu, kad jei LR ir koreaguoja naujienų pateikimo politiką, tai tikrai neketina atsisakyti operatyvumo principo). Tačiau tai ne svarbiausia. Delfio tekstas pavadintas "Britney Spears vėl laukiasi?", taigi, kaip galima suprasti jau iš klaustuko, kol kas tai labiau pateikiama gandų lygyje, kurį jau suskubo paneigti pora veikėjų iš dainininkės aplinkos.

Kaip ten yra iš tikrųjų su naujuoju Britniuku, paliksiu gilintis didesniems ekspertams, tačiau su nekantrumu laukiu naujų LR žinių.

8 komentarai (-ų):

vaidapi šeštadienis, gruodžio 01, 2007 11:21:00 popiet  

chachacha Tamstai tikrai būtų patikę girdėti mūsų diskusijas LR naujienų kambaryje, kai buvo rengiama šita žinia....:)

Redaktoriaus argumentas buvo tas, kad pas mus trūksta "softo"...

Mes daug ginčijomės, kas turėtų būtų tas softas LR kontekste, ar Britnė ir yra tai... bet galutinis sprendimas jo buvo va toks.

Vertėtų pastebėti, kad į milžinišką LR eterį per parą išeina daugybė įvairių dalykų, ten dirba bene 200 žmonių ir atskirų apraiškų nevertėtų skubotai ir apibendrintai suvesti į TAS LIETUVOS RADIJAS... :)

Bet čia aš nei teisinu Andriaus nei ką. Na yra ta Britnė kaip reiškinys ir nuo to, kad LR ją ignoruos, ji niekur nesidės.

cgedas sekmadienis, gruodžio 02, 2007 6:56:00 popiet  

Tiesą sakant, šį tą žinau apie "TĄ LIETUVOS RADIJĄ": ir kad dirba daug žmonių, ir t.t. Bet iki šiol egzistavo šiokie tokie, pavadinkime, žanrų skirtumai, tarp muzikinio vidudienio ir tų pačių žinių. Taigi pripažinkime, kad tai nebuvo eilinės LR žinios. Nors aštikrai nesakau, kad jų nebeklausysiu:)

Bet šiaip vis tiek manau, kad jei jau LR naujienų tarnyba sugalvojo minkštinti žinias,tai galėtų pradėti nuo tokio "softo" kaip "vienas Naujosios Zelandijos pilietis šiemet užaugino žaliausią kopūsto galvą pasaulyje", o ne iškart griebtis gandų apie britney nėštumą:)

Viktoras pirmadienis, gruodžio 03, 2007 2:29:00 popiet  

manau, kad labai geri pastebėjimai, Gedai. Galėtų LR įdarbint tokį kažkokį protingą žmogų, kuris tik sėdi namie ir klausosi, kaip koks "A listener". Panašiai, kaip šviežgalviai laikraščiuose...

Britnės nėštumas yra "kazė-auto-bazė" (suprask, labai blogai), kopūstas būtų geriau.. :D

cgedas pirmadienis, gruodžio 03, 2007 2:45:00 popiet  

Na, būtų geras, jei šviežgalviai skaitytų laikraštį jau tada, kai jis buvo atspausdintas ir išplatintas:) Bet šiaip supratau, ką turi omeny, Viktorai.

vaidapi antradienis, gruodžio 04, 2007 8:59:00 popiet  

Na štai, koks puikus tarpusavy sutariančių kolegų apsikeitimas nuomonėmis :)

Kad jau pradėjom apie tą Britnę, tai aš pasakysiu, kad maždaug prieš pusę metų klausydama LR namie lovoj 22 val. irgi vos koldūnais nepaspringau, kai išgridau kaip TAS PATS LIETUVOS radijas praneša kad ji bandė pasikarti surišus virvę iš paklodžių ir tt ir tp... Taigi tai ne pirmas LR akibrokštas.

Bet nuo to tik įdomiau šitų visuomeninių žinių klausyt:)

Nebijokit, kolegos, turim mes tą vidinę kokybės savicenzūrą, čia tik peršalimas, čia neliga:))))

Viktoras gali paliudyt..

cgedas trečiadienis, gruodžio 05, 2007 12:02:00 popiet  

Štai ir išvados: valgant koldūnus ir gulint geriau neklausyti LR. Arba gulint ir klausant LR nevalgyti koldūnų. Arba bent jau klausant LR ir valgant koldūnus negulėti:)

Jei rimčiau, visi gi žinom, kad vienas iš žiniasklaidos stebuklų yra tas, kad nesvarbu, ar turininga buvo valanda/diena/savaitė, RTV žinios ar laikraštis turi būt (beveik) tokios pat trukmės/storio.

Be to, kaip ir viskam erdvėje, kartais pavadinamoje Vakarų civilizacija, taip ir LR žinioms kartais prireikia to softo.

Klausimas tik, ar tai būtinai turi būti gandas apie Britney Spears.

LR gal ir nelabai norisi būti lyginamam su LTV, tačiau šiuo atveju manau visai geras pavyzdys, kaip paminkštinti žinias galėtų būti "Panorama".

Beje, ar gerbiamoji Vaida neturi savo blogo, ar tiesiog neleidžia į jį užeiti (paspaudus ant vardo, tai niekur nenuveda)?

vaidapi trečiadienis, gruodžio 12, 2007 1:30:00 popiet  

Gerbiamoji Vaida neturi savo blogo, bet jei artimiausiu laiku turės, tai jis vadinsis „Kodėl aš nedirbu TV“ :)

O kol kas, tai, ką noriu pasakyt apie žiniasklaidą Lietuvoje arba kam pritariu, gula čia: www.gzi.lt.

Kviečiu ton erdvėn ir gerbiamą Gedą prisijungti.

cgedas trečiadienis, gruodžio 12, 2007 5:21:00 popiet  

hm, nueiti į gzi.lt galiu, bet įsijungti - nedrąsu. ten dešinėj pusėj labai jau dideli žmonės įsijungę:)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Digi-digi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP